Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federer, Djokovici și Zverev boicotează Cupa Davis

The Chronicle
Davis cup

Noul format al Cupei Davis nu este pe placul tenismenilor de top. Doi jucători din primii cinci, eleveţianul Roger Federer, locul 2 mondial, şi germanul Alexander Zverev, locul 5 ATP, au anunţat că nu vor participa, în timp ce un al treilea, sârbul Novak Djokovici, locul 3 ATP, spune că nu ştie dacă va lua parte, dar sigur perioada de desfăşurare a turneului final e nepotrivită, informează News.ro.

Întrebat dacă va fi prezent la Madrid, anul viitor, Federer a răspuns: "Nu, mă îndoiesc... Vom vedea ce se întâmplă. Oricum, nu cred că este pentru mine. Este pentru generaţiile viitoare de jucători."

La rândul său, Zverev afirmă că nu va participa: "Pentru că nu vreau să mai joc tenis în noiembrie. Să organizezi un turneu de zece zile la finalul lunii noiembrie este o nebunie. La finalul anului, toţi suntem epuizaţi. Cred că toţi ceilalţi jucători de nivel înalt vor spune acelaşi lucru."

Considerat un susţinător al reformei Cupei Davis, Novak Djokovici pune sub semnul întrebării participarea sa. "Am senzaţia că data este prost aleasă, mai ales pentru cei mai buni jucători", a spus sârbul, potrivit Le Figaro.

Întrebat dacă va fi prezent, Djokovici a răspuns: "Depinde, nu sunt sigur în acest moment."

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, la 27 septembrie, că turneul final al Cupei Davis se va desfăşura la Madrid, în 2019 şi 2020, la finalul lunii noiembrie, după încheierea sezonului ATP.

În 2019, meciurile vor avea loc la Caja Magica, unde se desfăşoară şi partidele turneelor ATP şi WTA Madrid Open, organizate de Ion Ţiriac. În 2020, întâlnirile vor avea loc tot la acest complex sau la WiZink Center.

Conform noului format al competiţiei, 18 echipe vor participa la acest turneu, împărţite în şase grupe de trei formaţii. Faza grupelor se va disputa timp de patru zile. În cadrul unei întâlniri se vor juca două meciuri de simplu şi unul de dublu, după sistemul cel mai bun din trei seturi. Câştigătoarele grupelor şi cele mai bune două echipe de pe poziţia secundă se vor califica în sferturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.