Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federica Mogherini pleacă în prima sa vizită oficială la Moscova

euinside.eu
mogherini

Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini va efectua săptămâna viitoare o vizită în Rusia, unde nu s-a mai deplasat până acum din cauza tensiunilor cu Moscova privind criza ucraineană, potrivit AFP, relatează agerpres.

Vizita sa în Rusia, care va avea loc la 24 aprilie, va încheia un turneu în cadrul căruia se va mai afla în China şi India începând cu 19 aprilie.

Citeşte şi: Ruşii dau peste cap socotelile occidentale: Rebelii sirieni deţin două instalaţii de arme chimice

La Moscova, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe se va întâlni cu şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov pentru a discuta despre "chestiunile de politică externă cele mai urgente, în special conflictul din Siria", a precizat serviciul său de presă într-un comunicat.

"Ei vor discuta de asemenea despre situaţia din Libia, procesul de pace din Orientul Mijlociu, Iran, Afganistan şi conflictul din estul Ucrainei", conform comunicatului.

"Dau din cap ca nişte păpuşi de cârpă'. Putin CRITICĂ dur ţările NATO

Anunţul privind această vizită survine în momentul în care secretarul de stat american Rex Tillerson se află la Moscova într-un context de noi tensiuni după presupusul atac chimic de la 4 aprilie în Siria, la care Washingtonul a răspuns printr-un atac ţintit asupra unei baze aeriene siriene trei zile mai târziu.

Relaţiile dintre Moscova şi UE s-au degradat puternic după anexarea Crimeii şi izbucnirea conflictului din estul Ucrainei în 2014.

EXPLOZIE puternică în Turcia. Autorităţile dau un număr de aproape 30 de victime - FOTO

UE a impus sancţiuni dure Moscovei pentru presupusul său sprijin pentru rebelii proruşi care luptă în estul Ucrainei.

Federica Mogherini, care şi-a preluat funcţia la sfârşitul lui 2014, nu s-a deplasat de atunci niciodată la Moscova, chiar dacă a avut mai multe întrevederi cu Lavrov cu ocazia unor evenimente internaţionale.

Şefa diplomaţiei europene se va afla în China la 19 aprilie pentru o serie de întâlniri cu mai mulţi membri ai guvernului în vederea pregătirii summitului anual între UE şi China. Ultimul summit a avut loc la Beijing în iulie 2016.

"Cooperarea privind provocările mondiale, cum ar fi schimbările climatice, precum şi chestiuni regionale şi de securitate" se vor afla pe agenda discuţiilor de la Beijin, conform comunicatului.

Federica Mogherini se va deplasa de asemenea în India la 21 aprilie pentru o întâlnire cu omologul său indian Sushma Swaraj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.