Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeia care a demisionat din funcția de primar al Turceniului pentru a se dedica familiei ajunge prefect

Cristina Cilibiu

”Lungi sunt drumurile Gorjului”, dar mai lungi și încâlcite sunt cele ale politicii din Gorj. Un județ cu totul atipic, care a dat unul dintre cei mai longevivi și controversați premieri, Victor Ponta, Gorjul este miza pentru PSD și PNL, în ultimii ani. Din județ al ”baronilor roșii”, Gorjul este stăpânit de liberali.

Orașul Turceni, de exemplu, a rămas fără primar, după ce Cristina Cilibiu, de la PNL, fostă la PSD până la alegerile din 2020, a demisionat pe 8 august. ”A venit timpul să aleg liniștea, sănătatea și familia ca prioritate în viață”, era mesajul prin care Cilibiu voia să își justifice decizia.

Numai că, imediat după demisie, femeia s-a angajat la Consiliul Județean, unde a fost preluată prin transfer, cu avizul șefilor PSD ai instituției. Cilibiu nu a mai avut nevoie de liniștea pe care o solicita, așa că s-a mutat cu serviciul la Târgu-Jiu, la 60 de km distanță de Turceni.

Situația abia acum se complică. Cilibiu este cumnata senatorului Ion Iordache, și el fost primar al Turceniului sub PDL, ea fiind, de altfel, cea care i-a urmat în funcție. Iordache a ajuns senator pe listele PNL, dar a demisionat când Ludovic Orban și-a format partidul Forța Dreptei. Senatorul este și cel mai bogat afacerist din Gorj, Primăria Turceni având numeroase contracte cu firmele „de casă” ale lui Iordache, în ultimii ani.

Conform presei locale, Cilibiu urmează să fie numită în funcția de prefect, în timp ce mentorul său, Ion Iordache, ar fi în pole-position pentru poziția de președinte al PNL Gorj, în urma unor negocieri cu conducerea partidului, care ar implica și un număr important de edili gorjeni. Dan Vîlceanu a fost cel care a deținut, în ultimii ani, șefia județeană a PNL, acum filiala având un for interimar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.