Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeia care a furat, de la banca la care lucra, 150.000 de euro și a dat foc camerei tezaurului A MURIT: Fusese mutată la un spital din București

penitenciar targsor

Carmen Nicoleta Dănilă, o fostă angajată a BCR Ploieşti, aflată în Penitenciarul de Femei Târgșor, unde ispășea o pedeapsă de 5 ani pentru distrugere și delapidare, a murit la Spitalul Nasta din Capitală.

Potrivit datelor obținute de STIRIPESURSE.RO, femeia a fost inițial transferată la Spitalul Ploiești, însă ulterior a ajuns la unitatea medicală din București. Pentru că la spitalul din Ploiești o asistentă fusese suspectă de COVID, test care a ieșit însă negativ, s-a luat decizia mutării în Capitală. Joi, la Spitalul Nasta, femeia a murit în urma unui stop cardiac.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

În 2016, fosta angajată a BCR Ploieşti a fost condamnată la cinci ani de închisoare şi la plata unor daune materiale, ea fiind trimisă în judecată pentru delapidare şi distrugere calificată după ce la sediul băncii a avut loc un incendiu în urma căruia mai multe teancuri de bani nu au fost găsite arse nici total, nici parţial.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Judecătoriei Ploieşti s-au pronunţat pe fond în dosarul în care Carmen Nicoleta Dănilă, la data faptelor angajată a BCR Ploieşti în funcţia de supervizor, a fost trimisă în judecată la începutul anului 2012 pentru delapidare şi distrugere calificată.

Instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptelor şi a condamnat-o pe inculpată la cinci ani de detenţie.

Totodată, magistraţii au admis acţiunea civilă exercitată de partea civilă fostă SC BCR Procesare SRL - actuală SC CIT ONE SRL, obligând-o pe inculpată la plata sumei de 23.551,10 euro daune materiale, şi acţiunea SC Omniasig SA, faţă de care Carmen Nicoleta Dănilă trebuie să plătească 234.746,20 euro daune materiale. Decizia instanţei a fost atacată cu apel.

Carmen Nicoleta Dănilă, angajată a BCR Ploieşti în funcţia de supervizor, a fost acuzată de delapidare şi distrugere calificată, după ce la sfârşitul lunii noiembrie 2011, la sediul acestei băncii a avut loc un incendiu, în urma căruia mai multe teancuri de bani nu au fost găsite arse nici total, nici parţial.

Citește și: S-ar pregăti un adevărat cutremur: Klaus Iohannis ar urma să-l debarce pe Ludovic Orban! O nouă femeie va fi premier? .

Conform datelor oferite la acel moment de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, femeia a acţionat cu ajutorul unui complice, respectiv al unui bărbat care era coordonator centru procesare la aceeaşi societate.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cei doi au pătruns în incinta camerei tezaurului aparţinând BCR şi au sustras suma de 150.000 de euro, după care femeia a revenit, în aceeaşi zi, şi, pentru a ascunde comiterea faptei, a intrat fără autorizaţie în acea cameră şi a incendiat locul unde erau depozitate valutele.

În urma inventarierii pagubei produse de incendiu, s-a constatat lipsa sumei de 548.353 de euro, lipsă cauzată de furt şi distrugere prin incendiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.