Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeia care a născut la Spitalul Judeţean de Urgență Bistrița, suspectă de COVID-19, a fost acuzată de fals în declaraţii de două Parchete

facebook
justitie dosar penal

Femeia care a născut, miercuri, prin cezariană, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi care a fost tratată ca suspect de Covid-19, având în vedere că soţul ei fusese deja confirmat cu noul coronavirus, are deschise dosare penale atât la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa, cât şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, pentru fals în declaraţii, deoarece a ascuns personalului medical simptomele şi faptul că este contact al unei persoane diagnosticate.

Joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa a anunţat că a deschis un dosar penal pentru fals în declaraţii unei femei care, în data de 31 martie, s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa şi a declarat că nu are nicio simptomatologie specifică infectării cu virusul Covid-19 şi că nu a fost în contact cu un pacient cu Covid-19, deşi soţul fusese confirmat în cursul dimineţii aceleiaşi zile cu acest virus, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: OFICIAL S-a lansat platforma online unde cetățenii pot înregistra documente pentru instituțiile publice

Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a confirmat, pentru AGERPRES, că persoana în cauză este aceeaşi care, în data de 1 aprilie, a născut prin cezariană în unitatea pe care o conduce, în sala de operaţii special amenajată pentru zona Covid-19.

Vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a anunţat deschiderea unui alt dosar penal pentru fals în declaraţii pe numele aceleiaşi femei, având în vedere că aceasta se prezentase în zilele de 28 şi 30 martie şi la Spitalul orăşenesc Beclean, unde de asemenea a ascuns faptul că prezintă simptomatologie specifică infectării cu noul coronavirus.

Vezi și: 'Blestemul' PDL: Ministrul Muncii anunţă că în Guvernul Orban 'există o preocupare' pentru tăierea salariilor bugetarilor

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean se efectuează cercetări în dosarul penal nr.262/P/2020, cu privire la infracţiunea de fals în declaraţii (...), constând în aceea că, la datele de 28.03.2020 şi 30.03.2020, numita R.A. s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Beclean, unde a declarat necorespunzător adevărului faptul că nu are nicio patologie şi că nu a fost în contact cu vreun pacient infectat cu noul coronavirus SARS-CoV-2, deşi, în dimineaţa zilei de 28.03.2020, soţul acesteia fusese internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Secţia Boli Infecţioase cu simptome specifice coronavirusului SARS-CoV-2. La data de 31.03.2020, soţul numitei R.A. a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus SARS-CoV-2", se arată în comunicatul procurorilor de la Beclean.

Primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că şapte cadre medicale de la spitalul din localitate au fost testate pentru Covid-19, în urma interacţiunii directe sau indirecte cu femeia cercetată pentru fals în declaraţii, originară din comuna Şintereag.

Primarul spune că personalul medical testat a aflat, joi seara, că rezultatele în cazul lor sunt negative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.