Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeie accidentată grav pe un traseu din Masivul Parâng, preluată cu elicopterul

elicopter smurd munte

O femeie de 46 de ani, din Petroşani, s-a accidentat grav, luni, pe un traseu care duce spre Lacul Mija din Masivul Parâng, victima suferind mai multe fracturi la un picior, după ce a călcat pe o piatră şi a alunecat.

Persoana rănită prezenta fracturi de tibie şi peroneu, motiv pentru care salvamontiştii au solicitat ajutorul unui elicopter pentru preluarea femeii şi transportarea ei la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

"A fost solicitat ajutorul unui elicopter, deoarece transportul victimei necesita ore până la preluarea de către ambulanţă. La acţiune au participat patru salvatori montani şi echipajul elicopterului cu medic şi asistent medical", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Tot luni, o tânără de 16 ani a fost salvată de salvamontiştii din judeţul Hunedoara după ce, aflată în zona cascadelor de pe Valea Mării, în Masivul Retezat, a căzut de la o înălţime de şase metri şi a suferit mai multe traumatisme.

Incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112, iar în ajutorul adolescentei a plecat o echipă a Formaţiei Salvamont Valea Jiului formată din şase salvatori montani.

"După hemostază, toaletarea plăgilor şi imobilizare, accidentata a fost transportată pe targă până la predarea, în stare de conştienţă, către un echipaj SMURD", a informat Salvamont Hunedoara.

Acţiunea salvamontiştilor s-a încheiat cu succes după aproape două ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.