Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeie arestată în baza unui mandat european pentru fraudă şi fals în declaraţii comise în Irlanda

dosare

O femeie de 39 de ani, din Bistriţa, a fost arestată preventiv pentru fraudă şi fals în declaraţii, în baza unui mandat european emis de autorităţile irlandeze, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

"La data de 5 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Urmăriri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au depistat o femeie de 39 de ani din Bistriţa care era urmărită internaţional. Pe numele celei în cauză, autorităţile judiciare din Irlanda au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetată pentru comiterea infracţiunilor de fraudă şi fals în declaraţii, pe teritoriul Irlandei", se precizează în documentul citat.

Pentru depistarea femeii, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Marţi, femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a emis împotriva acesteia ordonanţă de reţinere pentru 24 ore. În aceeaşi zi, aceasta a fost prezentată Curţii de Apel Cluj, care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea predării către autorităţile din Irlanda.

În soluţia pronunţată de Curtea de Apel Cluj se arată că femeia este cercetată penal "pentru săvârşirea unui număr de 291 infracţiuni, din care 285 infracţiuni de furt prevăzute de articolul 4 şi art. 4 (1) şi 5 din Legea privind justiţia penală (infracţiuni de furt şi fraudă) din anul 2001, precum şi 6 infracţiuni de depunere de declaraţii false pentru a obţine sau a stabili un drept de plată prevăzut de art. 251 alin. 1, lit.a pct. i din Legea consolidată privind protecţia socială din anul 2005, din legislaţia statului irlandez".

În urmă cu două săptămâni, un bărbat de 37 de ani din Bistriţa, care poartă acelaşi nume de familie cu femeia de 39 de ani, a fost arestat sub aceleaşi acuzaţii, tot în baza unui mandat emis de autorităţile din Irlanda, "pentru săvârşirea unui număr de 286 infracţiuni, din care 285 infracţiuni de furt, prev. de art. 4 din Legea privind justiţia penală din anul 2001 şi a unei infracţiuni de înşelăciune (depunerea unei declaraţii false în scopul obţinerii de profit), prev. de art. 251 alin. 1, lit. a pct. i din Legea consolidată privind protecţia socială din anul 2005", după cum menţionează instanţa de apel clujeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.