Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeie împușcată în cap la protestele din Venezuela

CNN.com
venezuela armată

O femeie a murit și alte 46 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine în timpul manifestațiilor antiguvernamentale din capitala Venezuelei, Caracas, potrivit The Guardian, relatează Mediafax.

Femeia, în vârstă de 27 de ani, a decedat într-un spital din Caracas după ce a fost împușcată în cap în timpul protestelor, anunță Observatorul Venezuelean pentru Conflicte Sociale. Organizațiile pentru drepturile omului și mai multe surse medicale au anunțat că alte 46 de persoane au fost rănite în urma incidentelor de miercuri.

Liderul opoziției, Juan Guaido, continuă să facă apel la organizarea de noi proteste și la declanșarea unei greve generale pentru a-l forța pe Nicolas Maduro să renunțe la funcția de președinte, notează Euronews. „Acesta este un regim care a pierdut controlul. Cu cât suntem mai mulți în stradă, cu atât suntem mai aproape”, a postat Guaido pe Twitter.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat pentru Fox News că țara sa face eforturi pentru a soluționa criza din Venezuela. „Avem foarte multe opțiuni la dispoziție, iar unele dintre ele sunt destul de dure”, a declarat acesta.

Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolas Maduro în contextul crizei politice, economice și sociale grave din această țară. În timp ce Guaido a câștigat susținerea Statelor Unite și a majorității statelor occidentale, forțele armate au rămas de partea lui Maduro, care este susținut de Rusia, China și Cuba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.