Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Parisul, aproape de catastrofă: 'vestele galbene' au atacat spitalul în care a murit Prințesa Diana

YouTube
paris spital

Oficialii francezi au informat că staff-ul medical a evitat în ultima clipă o „catastrofă” la Paris pe 1 mai după ce aproximativ 50 de protestatari au atacat spitalul Pitie Salpetriere, unde a murit Prințesa Diana, şi au încercat să intre cu forţa în secţia de terapie intensivă, scrie The Guardian, citat de News.ro.

În jur de 50 de protestatari – unii dintre ei purtând veste galbene şi alţii cu măşti – au intrat în spital după ce un poliţist a fost internat. Ofiţerul a fost lovit în faţă cu o bucată de bordură spre sfârşitul marşului de pe 1 mai.

Protestatarii aveau și arme improvizate, potrivit The Sun.

Membrii staff-ului de la spitalul Pitie Salpetriere au declarat că au oprit un grup de protestatari din a intra în unitatea de urgenţe însă alţi intruşi au distrus calculatoare şi alte echipamente medicale.

Poliţia a reţinut 30 de persoane în legătură cu incidentele de la spital.

După acest incident un număr de protestatari au informat pe reţelele sociale că persoanele au intrat în spital doar pentru a scăpa de poliţie care îi ataca cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Profesorul Mathieu Raux, anestezist la spital, a povestit că toată lumea a fost şocată.

  • „În jur de 20 de protestatari au încercat să intre în secţia de terapie intensivă folosindu-se de ieşirea de urgenţă iar staff-ul din partea cealaltă a uşii îi ruga să nu intre pentru că persoanele de acolo se află într-o condiţie precară şi vieţile le sunt puse în pericol”, a declarat Raux pentru BFMTV.

Poliţia a informat că 16.000 de protestatari au participat la marşul de 1 Mai de la Paris în timp ce alte estimări indică 40.000 de persoane. Conform cifrelor oficiale, 164.000 de persoane au participat la proteste în toată Franţa.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.