Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Femeie la un pas să fie omorâtă din cauza unui cuvânt imprimat pe rochie / Poliția a intervenit pentru a o salva din mijlocul mulțimii furioase

bbc.com
rochie, pakistan

O femeie din Pakistan a fost la un pas de linșaj deoarece trecătorii au crezut că pe rochia ei apare un verset din Coran. De fapt, pe rochie era imprimat cuvântul „dulce” în arabă. Femeia a fost salvată de polițiști din mijlocul mulțimii furioase.

O gloată furioasă din Pakistan a acuzat-o de blasfemie pe femeia care purta o rochie împodobită cu caligrafie arabă. Trecătorii au confundat cuvintele de pe rochie cu versete din Coran. De fapt, pe rochie era imprimat cuvântul dulce în limba arabă, potrivit BBC.

Incidentul a avut loc duminică în orașul Lahore. Femeia s-a refugiat într-un restaurant și a cerut ajutorul poliției. În zonă s-au adunat aproximativ 300 de oameni furioși care au susținut că femeia trebuie să fie omorâtă.

Femeia a fost dusă la o secție de poliție, unde mai mulți cercetători religioși au confirmat că textul de pe rochia ei era caligrafie arabă, nu un verset din Coran. Polițiștii le-au cerut cercetătorilor să înregistreze un videoclip în care să prezinte rezultatul analizei lor și să anunțe că femeia este nevinovată.

De asemenea, femeia a prezentat scuze publice, susținând că este musulmană devotată și că nu a dorit să-i deranjeze pe locuitorii orașului Lahore.

„Nu am avut astfel de intenție, s-a întâmplat din greșeală. Totuși prezint scuze pentru tot ce s-a întâmplat și mă voi asigura că nu se va mai întâmpla niciodată", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.