Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeile care se infectează cu SARS-COV-2 trebuie SĂ NU rămână însărcinate în următoarele 3 luni, anunță ministerul Sănătății din Rusia

test covid-19 coronavirus testare

Ministerul Sănătăţii din Rusia recomandă femeilor să nu planifice o sarcină mai devreme de trei luni după infecţia cu coronavirus din cauza riscurilor de complicaţii şi a influenţei posibile asupra fătului a preparatelor utilizate în timpul tratamentului. Aceste informaţii sunt incluse în liniile directoare actualizate privind asistenţa medicală pentru femeile însărcinate, proaspetele mame şi nou-născuţii cu COVID-19, informează luni TASS.

"Se recomandă planificarea unei sarcini nu mai devreme de trei luni după boala COVID-19 pentru a reduce riscul apariţiei complicaţiilor tromboembolice venoase şi a unei posibile influenţe teratogene (apariţia unor malformaţii congenitale) asupra fătului a preparatelor incluse în programele de tratament pentru noua infecţie cu coronavirus", se spune în recomandările oficiale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

De asemenea, se menţionează că, potrivit statisticilor, femeile suportă COVID-19 mai uşor decât bărbaţii, totuşi nu trebuie ignorate posibilele consecinţe ale infecţiei cu coronavirus asupra sănătăţii reproductive. "Impactul COVID-19 asupra sistemului reproductiv al unei femei poate fi intermediat de efectele toxice ale preparatelor utilizate, durata şederii la o unitate de terapie intensivă, decompensarea bolilor cronice concomitente", se menţionează în document.

"În prezent nu se ştie ce consecinţe pe termen lung pentru sănătatea reproducerii femeilor pot fi legate de îmbolnăvirea cu COVID-19. Datorită acestui fapt, toate femeile care au avut COVID-19, în special într-o formă severă, ar trebui privite ca un grup cu risc crescut de a dezvolta complicaţii şi supuse unei monitorizări mai aprofundate pe parcursul unui an după spitalizarea pentru COVID-19 ", conform recomandărilor.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.