Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeile din Rusia confirmă profețiile lui Nikola Tesla: Majoritatea se văd lăcătuși, mecanici și șoferi de camion!

TRM24
camion

Potrivit 'Zarplata.ru', majoritatea femeilor din Rusia, care au luat parte la un studiu au declarat că sunt pregătite să-şi aleagă meserii de bărbaţi. Femeile se adaptează astăzi să lucreze în sectoare considerate drept masculine şi demonstrează că sunt pricepute, însă reticenţa de a le accepta mai exista în Rusia, dar se pare că astăzi ele sunt pregătite să-i ‎înlocuiască pe bărbaţi. Popularea domeniilor controlate de bărbați a fost profețită de faimosul inventator Nikola Tesla.

Centrul de cercetare al Serviciului Zarplata.ru a realizat un sondaj, care a relevat faptul că majoritatea femeilor din Rusia sunt pregătite să-i înlocuiască pe bărbați în sectoare considerate drept masculine, transmite Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Astfel, 1.760 de rusoaice chestionate, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani, și-au exprimat disponibilitatea de a-i înlocui pe bărbați în sectoarele considerate drept masculine, în domenii 'în care va fi cea mai mare nevoie de ele', scrie Rador.

Majoritatea dintre femei, 27%, și-au declarat disponibilitatea de a lucra ca șoferi de camion, 20% - muncitori, 19% - paznici, 7% - lăcătuși și instalatori, 5% - mecanici auto. Femeile şi-au declarat disponibilitatea de a lucra ca electricieni și mecanici (câte 3%, dintre respondenți, la fiecare meserie), precum și strungari, montatori și încărcători (câte 2%, la fiecare). Potrivit unor respondenți, în perioade dificile, femeile sunt pregătite să susțină funcţionarea întreprinderilor, altele au remarcat că ar dori un pachet salarial și social mai mare comparativ cu ​​profesiile profesate mai mult de femei, iar altele au indicat că pur și simplu doresc să-și schimbe domeniul de activitate. În același timp, 66% și-au exprimat convingerea că vor primi un salariu mai mare de la un nou loc de muncă. În rândul tinerilor, acest procent este de peste 80%, iar, în rândul femeilor, de peste 50 de ani - doar de o treime. Potrivit rezultatelor sondajului, majoritatea rusoaicelor, care intenționează să-și schimbe domeniul de activitate, și-ar dori să învețe o nouă meserie în domeniile IT și în sfera digitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.