Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeile transgender vor putea juca în competiţiile din liga franceză de rugby

sport.ro
transgender rugby

Federaţia franceză de rugby a decis să permită femeilor transgender să ia parte la competiţiile din cadrul ligii interne, în pofida recomandărilor făcute de World Rugby în acest sens, scrie BBC.

Reglementarea va intra în vigoare din sezonul viitor.

World Rugby recomanda în octombrie anul trecut femeilor transgender să nu joace în meciurile de contact, însă FFR a respins în unanimitate această recomandare.

Pe de altă parte, în martie, Federaţia engleză preciza că femeile transgender vor fi evaluate din punct de vedere al riscului înainte de a putea juca în campionatul intern.

FFR a declarat că femeile transgender, care trec de la bărbat la femeie, ar putea juca atât timp cât ar putea să certifice că au fost în tratament hormonal de cel puţin 12 luni, iar nivelul de testosteron a fost sub cinci nanomoli pe litru.

Conform reglementărilor actuale ale FFR, persoanele care au trecut deja printr-o tranziţie de gen şi şi-au schimbat registrul civil pot juca în liga care se potriveşte cu sexul din registrul respectiv.

"Rugby-ul este un sport de incluziune care nu face discriminări. FFR este împotriva tuturor formelor de discriminare şi vrea să se asigure că acest sport se poate juca fără constrângeri", a declarat vicepreşedintele FFR, Serge Simon.

În 2020, World Rugby a devenit prima federaţie sportivă internaţională care a declarat că femeile transgender nu ar trebui să concureze la nivel de elită şi în meciuri internaţionale în jocul feminin, însă acum FFR este prima federaţie naţională care permite femeilor transgender să participe la aceste competiţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.