Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen semnalat de experții din Portugalia: Coronavirusul crește indirect mortalitatea din alte cauze?

Europa FM
doctor medic spital

Reticenţa unor bolnavi de a se prezenta la medic de teama că s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19 şi atenţia insuficientă acordată bolnavilor cronici în spitalele care au acum drept prioritate epidemia de coronavirus se numără printre posibilele explicaţii ale creşterii semnificative a deceselor înregistrate în Portugalia din alte cauze decât această epidemie, relatează miercuri agenţia EFE.

Citește și: Ludovic Orban le promite românilor de peste 65 de ani: Orice relaxare îi va include și pe părinții și bunicii noștri / VIDEO .

Portugalia, ţară cu circă 10,5 milioane de locuitori, are confirmate circa 22.000 de cazuri de COVID-19, din care 785 de decese, dar înregistrează în acelaşi timp cea mai mare mortalitate din cauze naturale raportat la statistica ultimilor ani. Conform datelor autorităţii sanitare portugheze, numai în perioada 1-21 aprilie s-au înregistrat cu 1.166 de decese mai mult faţă de media ultimilor cinci ani.

Experţii portughezi atribuie această creştere, printre alte cauze, deceselor provocate de noul coronavirus în cazul persoanelor care nu au fost testate şi nediagnosticate cu COVID-19, patologiilor agravate de noul coronavirus, cazurilor unor bolnavi care nu s-au prezentat la centrele sanitare de teama că s-ar putea infecta cu acest virus, precum şi neglijării pacienţilor în spitale, sistemul sanitar fiind mobilizat la maxim pentru combaterea acestei epidemii şi astfel unii pacienţi care suferă de alte afecţiuni nu mai primesc atenţia cuvenită.

În ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, Portugalia a înregistrat în ultimele 24 de ore 603 noi cazuri de COVID-19, în timp ce ministrul sănătăţii, Antonio Sales, a anunţat intensificarea testării, Portugalia dispunând de o rezervă de circa un milion de teste de diagnostic, iar până în prezent au fost efectuate circa 288.000 de teste. Oficialul portughez a mai spus că sistemul sanitar a fost consolidat pentru următoarele patru luni prin contractarea a circa 1.800 de cadre medicale suplimentare.

Citește și: Rareș Bogdan și Florin Roman au EXPLODAT în ședința PNL: ne MĂCELĂREȘTE PSD!/ Nu mă mai duc la TV-uri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.