Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen îngrijorător în Vaslui: Numărul gravidelor minore s-a dublat în prima jumătate a anului

Basilica.ro / Raluca Ene
mama și copil

Numărul gravidelor care au sub 15 ani s-a dublat în primele şase luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sunt tot mai multe adolescente care au devenit mame la vârste între 15 şi 19 ani, este anunţul făcut de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, potrivit Antena3.

Zece fete din Vaslui au devenit mame la vârsta la care cele mai multe se joacă încă cu păpuşile. Majoritatea cazurilor provin din zona rurală, spun autorităţile.

"Potrivit datelor DSP Vaslui, au fost înregistrate la nivelul judeţului zece gravide cu vârsta de sub 15 ani faţă de cinci câte au fost înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2020.

La categoria între 15 şi 19 ani au fost înregistrate 195 de gravide în prima jumătate a acestui an faţă de 190 în aceeaşi perioadă a anului trecut", a spus Roxana Popescu, de la DSP Vaslui.

Marea majoritate a mamelor adolescente îşi abandonează copiii abia născuţi şi îi încredinţează spre creştere asistenţilor maternali pe care îi plătesc primăriile, din bugetul local.

Cazurile în care copiii deveniţi părinţi îşi cresc nou-născuţii singuri sunt puţine.

"În cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Vaslui, există două minore care au, în momentul de faţă, copii. Suntem mulţumiţi totuşi că au acceptat să fie monitorizate pe toată durata sarcinii de asistenta medicală comunitară şi au beneficiat, astfel, de îngrijiri de specialitate, de îndrumări, de vizite la medicul de familie de tot ceea este necesar pentru ca sarcina să decurgă bine şi copilul să fie în siguranţă", spune Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

În primul semestru al acestui an, au fost înregistrate cu 100 mai multe femei care au rămas gravide faţă de aceeaşi periodă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.