Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Fenomen meteo rar! 'Am crezut că atacă Rusia': Suedia, zguduită de zăpadă cu tunete și fulgere

express.co.uk
fulger

Unele zone din Suedia au avut parte de zăpadă, tunete și fulgere în același timp, luni dimineață devreme, într-un fenomen meteo rar, informează publicația The Local.

"Am crezut că vine Rusia!", a spus un jurnalist de la The Local despre zăpada furtunoasă care a lovit luni dimineață deasupra Stockholmului.

La primele ore ale dimineții de luni, mai multe părți ale Suediei s-au confruntat cu acest eveniment meteorologic rar, tunetele puternice făcându-i pe locuitorii din Södertälje să sune la poliție pentru a raporta focuri de armă.

Tunetul este de obicei asociat cu serile umede de vară, dar poate apărea și iarna, a declarat meteorologul Alexandra Ohlsson, de la Institutul Meteorologic și Hidrologic din Suedia (SMHI), pentru agenția de știri TT.

Tunetul de luni a avut loc în principal în zona Stockholm și în Gotland, dar a fost observat și în alte părți ale țării.

"În Stockholm, tunetele au început imediat după miezul nopții, continuând până în jurul orei 1 dimineața, dar în cursul dimineții au fost câteva reprize de tunete în părți din Götaland și Svealand, cu una și în Gävleborg", a declarat Ohlsson pentru TT.

Fenomenul apare cel mai frecvent în regiunile de coastă din sudul Suediei, unde aerul rece se deplasează peste apa încă caldă, a explicat ea.

"Când vine deasupra uscatului, se poate acumula suficientă statică în aer încât să avem parte de descărcări electrice", a spus ea.

Câteva fulgere care lovesc în timpul iernii sunt "mai frecvente decât ați putea crede", a spus Ohlsson, "dar nu este atât de frecvent încât să aveți tunete generalizate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.