Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen periculos, filmat la Centrul COVID-19 Moldexpo: Alerta medicilor

Spitalul Sfântul Sava
recuperare post-Covid

Iresponsabilitate şi indiferenţă crasă faţă de sănătate în preajma Centrului COVID-19 de la Moldexpo. Rudele pacienților continuă să le aducă produse de acasă, chiar dacă aceștia sunt asigurați cu hrană de către instituția medicală.

Responsabilii Centrului susțin că la intrare patrulează carabinierii, care nu permit accesul străinilor, iar la punctul de informații rudele pot afla doar starea celor spitalizați, informează Știri.md.

După ce în urmă cu o lună Publika a difuzat un reportaj despre cum vizitatorii se îmbrățișau, nu purtau măști de protecție şi transmiteau pachete cu produse alimentare, la intrarea în Centrul COVID a fost instalat un post de carabinieri.

Deși nu este permis contactul cu pacienții, această regulă nu prea este respectată.

O femeie a venit la Centrul COVID împreună cu doi copii mici, fără să se gândească că-i supune riscului de infectare. Ea a transmis peste gard un pachet unui bărbat internat.

O altă doamnă susține că a venit să lase un colet unei rude care se tratează la Centrul COVID, însă nu i s-a permis accesul în interior.

„La biroul de informaţii laşi pachetul şi scrie numele pacientului şi îţi spune informaţia din calculator despre pacient şi atât.''

Carabinierii care asigură ordinea în preajma Centrului COVID susţin că rudele aduc coletele şi le lasă la serviciul de informaţii.

„Persoanele vin la informaţii, vine medicul şi îi transmite pachetul.''

De pe altă parte, administraţia Centrului COVID susţine că transmiterea coletelor este interzisă.

„A fost instalat un birou de informaţii unde, la necesitate, rudele pacienților pot afla informații despre starea de sănătate. Totodată pot apela la numărul de telefon care se află pe site-ul instituției.''

Am surprins imagini cu vizitatori şi în curtea Centrului, în timp ce discutau cu pacienţii fără a păstra distanța. O altă femeie vorbea cu cineva, fără să poarte masca de protecție.

Epidemiologii spun că persoanele care contactează cu cei infectaţi cu SARS-COV-2 se supun riscului de a se îmbolnăvi, deoarece tulpina Delta este foarte contagioasă.

„Spitalele în care sunt internate persoanele cu COVID-19 este interzis accesul altor persoane, cu excepția personalului medical. Este interzis accesul vizitatorilor, deoarece este o boală infecţioasă care se transmite pe cale aerogenă'', a confirmat Ştefan Gheorghiță, epidemiolog în cadrul ANSP.

În prezent, la Centrul COVID-19 din Capitală sunt internaţi peste 300 de pacienţi, dintre care 22 se află la terapie intensivă. Potrivit responsabililor, în ultimele 24 de ore au fost spitalizate 52 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.