Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomentul Burkini lovește plajele occidentale. Reacția dură a europenilor

politico.eu
burkini

Circa 12 primarii franceze au interzis pana in prezent costumul de baie islamic, burkini, fiind considerat ''un simbol al extremismului'' care provoaca tulburari ale ordinii publice, in contextul in care localitatea din sudul Franței a fost, luna trecuta, tinta unui atac terorist.

Intr-un interviu acordat publicatiei 'La Provence', premierul Manuel Valls a caracterizat portul costumului burkini drept incompatibil cu valorile franceze. Totusi, el a respins posibilitatea adoptarii unui act normativ privind aceasta chestiune. Dar a pledat in schimb pentru o aplicare intocmai a legilor in vigoare ce reglementeaza portul in public si in institutiile de invatamant al valului islamic, burka sau niqab.

Băsescu a ales să fie Garantat Vanghelie. Ultima 'achizitie' a PMP/ SURSE

Dupa localitatile Cannes, Villeneuve Loubet si Mandelieu, primele de pe Coasta de Azur care au adoptat interdictia, acestora li s-au alaturat in aceeasi zona Saint Jean Cap Ferrat, Beaulieu sur Mer, Eze, Villefranche si Cap d'Ail.

Justificarea interdictiei este mereu aceeasi, si anume interzicerea accesului pe plaje al acelor femei care nu poarta o vestimentatie 'corecta, care sa respecte bunele moravuri, principiul laicitatii si regulile de igiena'.

Si localitati din alte zone ale Frantei, respectiv Sisco (in insula Corsica), Le Touquet si Oye Plage (in nord) si Leucate (in sud-est), au adoptat o masura similara ori si-au anuntat intentia sa o faca.

Cum arată restaurantul unde președinții își duc amantele / FOTO

De asemenea, ministrul de Interne italian, Angelino Alfano, a declarat, potrivit rt.com, ca nu exclude posibilitatea ca Italia sa urmeze exemplul Frantei si sa interzica costumul de baie musulman.

''Responsabilitatea ministrului de interne este acela de a asigura securitatea și, cu toate acestea, severitatea raspunsurilor nu trebuie sa devina provocari care ar putea atrage potentiale atacuri'', a spus ministrul de interne pentru publicatia Corriere della Sera.

Cum era de asteptat, masura a atras atentia europenilor, care nu au ezitat sa critice Franta pentru initiativa controversata, pe conturile de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.