Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul Călărași: primar ex-PCR-FSN-PSD candidează la PNL, iar liberalii trec la PSD / 'La țară nu prea contează doctrina'

traseism

Alegerile locale aduc schimburi importante de trupe între social-democrați și liberali.

Citește și: SURSE JUDICIARE Șeful Poliției Române l-a RUGAT pe Elvis Pian, în BISERICĂ, să scoată mai repede mortul din casă

„Să fim corecți, în mediul rural nu prea contează doctrina liberală, socială... de stânga, de dreapta... de centru-stânga, centru-dreapta. La țară, pe românește, se votează omul. Doctrina... haideți s-o lăsăm pe locul doi”, spun primarii care schimbă partidul, potrivit Digi24.

În comuna Ștefan cel Mare, din Călărași, primarul care a trecut pe la FSN, PDSR și PSD vreme de 31 de ani va candida acum din partea PNL, iar contracandidatul lui, liberal până mai ieri, s-a înrolat în PSD. La Mânăstirea, tot în Călărași, se întâmplă opusul: primarul PNL va candida din partea PSD, iar contracandidatul principal a trecut de la PSD la PNL.

„Mi-au zis cetățenii că și la UDMR dacă mă înscriu, tot mă vor alege”, a spus Nicolae Pandea, primarul comunei Ștefan cel Mare, Călărași. Comuna nu a avut alt primar după 1989. El a fost membru PCR, membru FSN, PDSR și PSD. Contracandidatul lui, până mai ieri liberalul Marian Cherciu, va candida la primărie din partea PSD.

„D-apăi... liberal, neliberal, să ne meargă bine, bre frate! Lasă că partidul nu contează! Să fie gospodar! Să aducă gazul! Eu votez omul! Omul votez!”, spun localnicii.

Povestea e similară în comuna Mânăstirea, unde primarul liberal va candida din partea PSD. „Am pus mai presus de interesele personale, interesele strict ale comunității, ale localității pe care o păstoresc”, a explicat primarul Marian Mugurel Iancu.

Cum rămâne cu doctrina liberală? „Să fim corecți, în mediul rural nu prea contează doctrina liberală, socială... de stânga, de dreapta... de centru-stânga, centru-dreapta. La țară, pe românește, se votează omul. Doctrina... haideți s-o lăsăm pe locul doi”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.