Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul care ia amploare în Marea Britanie: operațiuni subterane conduse de Gardienii Revoluției, în care sunt recrutați interlopi

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Gardienii Revoluţiei -armata de elită a regimului de la Teheran - reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Marii Britanii, afirmă Londra, exprimând temeri că aceştia şi-ar putea intensifica activităţile în Regatul Unit, afirmă Sunday Times, relatează Agerpres.

Astfel, titulara Ministerului de Interne, Suella Braverman, s-a arătat îngrijorată în legătură cu rapoartele serviciilor de informaţii potrivit cărora spioni iranieni încearcă să recruteze membri ai bandelor de crimă organizată din Marea Britanie pentru a ataca opozanţi ai regimului, adaugă ziarul britanic, citat de EFE.

"Ameninţarea iraniană este cea care ne îngrijorează cel mai mult", a declarat pentru ziar o sursă apropiată ministrului de interne.

"Este o mare problemă pentru că devin mult mai agresivi şi apetitul lor este în creştere", potrivit sursei citate.

Serviciul britanic de contraspionaj MI5 a avertizat anul trecut

Serviciul britanic de contraspionaj MI5 a avertizat anul trecut că Teheranul se află în spatele a zece comploturi de asasinate şi răpiri, iar în luna februarie a acestui an Poliţia Metropolitană, mai bine cunoscută sub numele de Scotland Yard, a declarat că aceste comploturi au ajuns la 15, potrivit unor informaţii dezvăluite ziarului,

Iran International, un post de televiziune disident, a fost obligat să înceteze să mai emită de la sediul său din Marea Britanie după ce Scotland Yard a avertizat că nu îi poate proteja personalul.

The Sunday Times subliniază că posibilitatea de a-i considera pe Gardienii Revoluţiei drept organizaţie teroristă nu este susţinută de Ministerul de Externe britanic, care se teme că o astfel de măsură ar putea dăuna relaţiilor diplomatice între cele două ţări.

În special, publicaţia dezvăluie detalii despre relaţia strânsă dintre Iran şi o organizaţie studenţească cu sediul într-o fostă biserică metodistă din zona Hammersmith în vestul Londrei.

Este vorba despre Asociaţia studenţilor islamici, fondată pentru a apăra filosofia politică şi religioasă a ayatollahului Khomeini, care a condus revoluţia islamică din Iran în 1979, adaugă ziarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.