Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul extrem de periculos care ia amploare în SUA: unul din cinci tineri americani e de părere că Holocaustul este un mit

lagar holocaust

Unul din cinci tineri americani e de părere că Holocaustul este un mit (sondaj)

Un nou sondaj de la YouGov pentru The Economist sugerează că tinerii americani – sau cel puțin subgrupul dintre ei care participă la sondaje – par a fi remarcabil de ignoranți despre una dintre cele mai mari crime ale istoriei moderne.

Aproximativ 20% dintre respondenții cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani cred că Holocaustul este un mit, comparativ cu 8% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 30 și 44 de ani, relatează The Economist.

Încă 30% dintre tinerii americani au spus că nu știu dacă Holocaustul este un mit.

Mulți respondenți susțin că evreii dețin prea multă putere în America: tinerii au șanse de aproape cinci ori mai mari să gândească acest lucru decât cei cu vârsta de 65 de ani și mai mult (28% față de 6%), mai arată sursa citată

De ce unii tineri americani îmbrățișează astfel de opinii?

Poate în mod surprinzător, nivelurile de educație nu par a fi vinovate. În sondajul citat, proporția respondenților care cred că Holocaustul este un mit este similară la toate nivelurile de educație.

Rețelele sociale ar putea juca un rol. Potrivit unui sondaj din 2022 de la Centrul de Cercetare Pew, americanii sub 30 de ani sunt aproape la fel de probabil să aibă încredere în informațiile de pe rețelele de socializare precum au încredere în organizațiile naționale de jurnaliști.

Mai recent, Pew a descoperit că 32% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani primesc știrile de pe TikTok. Site-urile de social media sunt pline de teorii ale conspirației, iar cercetările au descoperit asocieri puternice între ratele de utilizare a rețelelor sociale și credințele în astfel de teorii. Într-un sondaj recent realizat de Generation Lab, o companie de informații despre date, tinerii adulți care au folosit TikTok au avut mai multe șanse să aibă credințe antisemite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.