Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul Graffiti a luat amploare în Sibiu

furios4you.com
graffiti

Fenomenul Graffiti a luat amploare în Sibiu, iar locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ nu se implică în prevenirea şi combaterea acestuia, relevă o analiză realizată de Ioan Lupaş, directorul general adjunct al Serviciului Public de Poliţie Locală Sibiu, scrie Agerpres.

"Având în vedere că la nivelul municipiului Sibiu murdărirea mobilierului urban de precum şi inscripţionarea neautorizată a unor cuvinte, figuri, desene (...) pe pereţii imobilelor, poduri, garduri, indicatoare rutiere, porţi, jgheaburi, firide electrice de pe proprietatea publică sau privată a municipiului Sibiu a luat amploare, identificarea autorilor acestui gen de fapte constituie prioritate pentru poliţiştii locali", se arată în documentul Poliţiei Locale Sibiu. 

Potrivit acestuia, în 2018 au fost identificaţi zece elevi, iar în acest an patru elevi care au folosit spray pentru a desena pe suprafeţe de pe domeniul public. Cei patru sunt elevi la Liceul Gheorghe Lazăr, Colegiul Agricol Barcianu, Liceul de Artă, Colegiul Tehnic Energetic. 

Directorul general adjunct al Poliţiei Locale Sibiu susţine că, deşi a solicitat prin intermediul presei sprijinul societăţii civile, acesta "nu a venit în niciun fel pentru identificarea autorilor acestui gen de fapte".

Citește și: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul elevului din Botoșani agresat de preot

Pasionaţii de Graffiti au la dispoziţie anual, în municipiul Sibiu, un festival de artă stradală, în cadrul căruia îşi pot exprima talentul. 

"Facem precizarea că în municipiul Sibiu se desfăşoară anual Festivalul de artă stradală, unde municipalitatea a pus la dispoziţia artiştilor în domeniu corpuri de clădiri, şcoli, faţade de blocuri, faţade de imobile cu destinaţia de staţii de transformare electrice, autobuze, Sala Transilvania, unde artişti consacraţi au realizat adevărate opere de artă, care pot fi văzute şi astăzi", precizează informarea Poliţiei Locale Sibiu. 

Poliţiştii locali au cerut ajutorul celor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, precum şi a părinţilor şi profesorilor pentru a-i convinge pe elevi să nu mai deseneze pe domeniul public. 

Despre fenomenul Graffiti din Sibiu se va discuta, joi, în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. 

Primăria Sibiu intenţionează să realizeze un perete - suport destinat doar celor pasionaţi de Graffiti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.