Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul OZN | Nou raport al serviciilor de informații ale apărării americane

express.co.uk
ozn

Cele mai recente incidente analizate sunt atribuite unui amestec de supraveghere străină, inclusiv zboruri relativ obișnuite ale dronelor, și de dezordine aeriană, cum ar fi baloane meteorologice, a raportat săptămâna trecută The New York Times, citând oficiali americani familiarizați cu o analiză clasificată care urma să fie livrată Congresului luni, 31 octombrie. Multe dintre un set mai vechi de fenomene aeriene inexplicabile, sau UAP, sunt încă clasificate oficial ca fiind inexplicabile, cu prea puține analize de date pentru a trage concluzii, a precizat Times, citat de anews.com.tr.

O versiune declasificată a celui mai recent raport al serviciilor de informații ale apărării americane privind OZN-urile - redenumite în limbajul oficial al guvernului "fenomene aeriene neidentificate" - este așteptată să fie făcută publică în zilele următoare. Dar pasionații de OZN-uri care speră ca guvernul să judece oricare dintre sutele de observații militare americane aflate sub control ca fiind vizite ale unor nave extraterestre vor fi probabil dezamăgiți.

Cele mai recente incidente analizate sunt atribuite unui amestec de supraveghere străină, inclusiv zboruri relativ obișnuite ale dronelor, și de dezordine aeriană, cum ar fi baloane meteorologice, a raportat săptămâna trecută The New York Times, citând oficiali americani familiarizați cu o analiză clasificată care urma să fie livrată Congresului luni, 31 octombrie.

Multe dintre un set mai vechi de fenomene aeriene inexplicabile, sau UAP, sunt încă clasificate oficial ca fiind inexplicabile, cu prea puține analize de date pentru a trage concluzii, a precizat Times. "Nu există o singură explicație care să răspundă majorității rapoartelor UAP", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, Sue Gough, într-o declarație făcută săptămâna aceasta. "Colectăm cât de multe date putem, urmăm datele acolo unde ne conduc și vom împărtăși concluziile noastre ori de câte ori este posibil".

Ea a precizat că guvernul american trebuie să aibă grijă să evite să dezvăluie adversarilor străini "informații sensibile" despre ceea ce știu serviciile americane de informații despre operațiunile lor de supraveghere și despre modul în care aceste informații sunt cunoscute.

Rămâne de văzut ce spune raportul UAP, dacă este cazul, despre faptul că oricare dintre fenomene ar putea fi de origine extraterestră sau chiar un fel de navă de spionaj hipersonică foarte avansată, pilotată de adversari străini. Un purtător de cuvânt al Biroului Directorului de Informații Naționale (ODNI), agenția responsabilă de transmiterea evaluărilor UAP către Capitoliu, a refuzat să comenteze conținutul raportului.

Biroul de informații își realizează analiza în colaborare cu un birou nou creat la Pentagon, cunoscut sub numele de AARO, prescurtare de la Biroul de rezolvare a anomaliilor în toate domeniile, denumit în mod criptic All Domain Anomaly Resolution Office. Primul astfel de raport al UAP al serviciilor de informații ale apărării prezentat Congresului în iunie 2021 a analizat 144 de observații ale aviatorilor militari americani datând din 2004, majoritatea documentate cu mai multe instrumente.

Acel studiu a atribuit un incident unui balon mare care se dezumfla, dar a constatat că restul au fost dincolo de capacitatea guvernului de a le explica fără analize suplimentare. Oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de informații ale apărării au declarat în fața Congresului în luna mai a acestui an că numărul UAP-urilor catalogate oficial de către grupul operativ nou format al Pentagonului a crescut la 400.

La acel moment, aceștia au declarat că analiștii nu aveau nicio dovadă care să sugereze că vreuna dintre observațiile ar fi fost a unor nave spațiale extraterestre, dar majoritatea rapoartelor UAP au rămas nerezolvate. Printre acestea se numărau înregistrări video publicate de Pentagon cu obiecte aeriene enigmatice observate de piloții Marinei, care prezentau o viteză și o manevrabilitate care depășeau tehnologia aviatică cunoscută și care nu aveau niciun mijloc vizibil de propulsie sau suprafețe de control al zborului.

"În multe cazuri, fenomenele observate sunt clasificate ca fiind "neidentificate" pur și simplu pentru că senzorii nu au fost capabili să colecteze suficiente informații pentru a face o atribuire pozitivă", a declarat Gough. "Lucrăm pentru a atenua aceste deficiențe pentru viitor și pentru a ne asigura că avem suficiente date pentru analiza noastră".

Publicarea în curând a celei mai recente evaluări a Pentagonului vine după ce un grup de experți, primul de acest fel organizat de NASA, a deschis la 24 octombrie un studiu separat, paralel, al datelor neclasificate privind observarea OZN-urilor provenite din sectorul guvernamental și comercial civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.