Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

‘Fenomenul Șoșoacă’ - un subconștient colectiv care vorbește. Nu este legionară și nici putinistă (sociolog)

Facebook
Diana Șoșoacă

Pe valul de neîncredere politică apar opţiunile extremiste, cum este de exemplu ”fenomenul Şoşoacă” sau liderul AUR, George Simion.

”Sunt valuri de neîncredere în politică, dar de regulă poate să ne îngrijoreze acest lucru, pentru că în aceste situaţii vin valuri, să zicem, de opţiuni extremiste, de crize politice majore.

Totuşi, încrederea este foarte importantă pentru sistemul politic. Până la urmă, democraţia nu funcţionează fără încredere în instituţie.

Or astăzi trăim o depresie a neîncrederii cum nu s-a mai întâmplat niciodată şi asta pot să creeze fenomene extremiste.

În al doilea rând, creează discontinuitate politică, pentru că oamenii nu mai au încredere. Apoi pe vot negativ nu poţi construi mare lucru dacă vin oameni care sunt votaţi numai pentru că fac o deconstrucţie a celor care au fost la putere. Deci există foarte multe argumente că trebuie să ne îngrijorăm pentru viitor”, a declarat Vasile Dîncu, la Prima TV.

Întrebat dacă pe acest val de ură ar putea fi avantajat un candidat cum ar fi George Simion, liderul AUR, dar şi Diana Şoşoacă, el a afirmat:

”Ar putea, dacă nu va exista o foarte bună înţelegere a mediului politic şi a competiţiei politice dinainte, adică, cum spuneau unii colegi de-ai dumneavoastră, jurnalişti, mai demult, gândire cu premeditare, atunci am putea să avem această situaţie.

Deci nu trebuie să eliminăm această situaţie, pentru că în acest moment, de exemplu, fenomenul Şoşoacă, dacă luăm fenomenul Şoşoacă, este un fel de inconştient colectiv care vorbeşte.

Deci Şoşoacă dă expresia unor gânduri pe care foarte mulţi oameni le au, dar şi le reprimă, că sunt gânduri mai anarhiste, de exemplu, sunt gânduri mai împotriva sistemului, care sunt unele legate de teoria conspiraţiei.

În acest moment Şoşoacă, de exemplu, preia orice se poate prelua. Ea nu este nici putinistă, cu siguranţă, şi nici legionară sau aşa, chiar dacă şi-a pus ... ar vrea să valorifice tot.

Îl imită pe Vadim Tudor, pe Corneliu Vadim Tudor, destul de bine. Am văzut că şi-a pus pe blog un citat din Căpitan, mai urmează să dea un citat din Mein Kampf şi atunci s-a terminat toată biblografia”.

Dîncu a spus că atât Şoşoacă, cât şi Simion au o limită peste care nu vor putea trece, aceasta fiind Uniunea Europeană şi NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.