Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii britanici au găsit o soluție pentru a scăpa de excesul de porci: Își vor construi propriul lor abator

rfi.ro
porci

O organizaţie care reprezintă interesele fermierilor britanici a anunţat că va finanţa sacrificarea mai multor mii de porci, prin punerea la punct a unui abator provizoriu care va procesa animalele, în încercarea de a rezolva problema excesului de porci blocaţi la ferme care riscă să devină o povară financiară pentru fermieri, transmite Bloomberg.

Facilitatea de procesare va începe operaţiunile "în cel mai scurt timp posibil" şi va avea capacitatea de a procesa între 2.000 şi 3.000 de porci pe săptămână, a informat Agriculture and Horticulture Development Board într-un comunicat de presă difuzat joi. Comparativ, în mod normal, aproximativ 200.000 de porci ajung la abatoare în fiecare săptămână în Marea Britanie, potrivit Agerpres.

Acest anunţ este ultima evoluţie într-o criză provocată de o combinaţie între restricţiile din pandemie şi eliberarea de vize după Brexit, criză care a lăsat Marea Britanie fără măcelari în abatoare.

Din lipsa măcelarilor, numărul de animale care au rămas blocate la ferme a ajuns miercuri la 150.000 de capete şi este posibil să continue să crească până când acţiunile Guvernului destinate găsirii de spaţii suplimentare pentru animalele sacrificate vor începe să îşi facă simţite efectele, a avertizat Charlie Dewhirst, expert la National Pig Association.

"Aceasta este o măsură intermediară binevenită care îi va ajuta pe cei care sunt cei mai disperaţi şi, deşi nu rezolvă problema, oferă totuşi o modalitate de a scăpa de excesul de animale", a apreciat Charlie Dewhirst.

Industriile din Marea Britanie au avertizat în ultimele luni că au probleme în a continua să funcţioneze după ce muncitorii europeni s-au întors acasă, lăsând goluri mari în ferme, uzine şi în întregul sector al transportului de marfă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.