Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii protestatari se plâng că au fost ignoraţi

protest fermieri

Fermierii care au pichetat miercuri sediul Ministerului Agriculturii susţin că au fost trataţi cu indiferenţă şi ameninţă că în luna noiembrie vor organiza proteste masive, la care vor participa toţi agricultorii.

'Am fost trataţi aşa cum suntem trataţi de regulă, pentru că pe domnul ministru (Daniel Constantin - n.r.) nu îl preocupă agricultura românească, îl preocupă doar problemele de partid. În l una noiembrie vom avea un miting de proporţii. Acestea au fost doar nişte semnale de alarmă trase şi în noiembrie vom veni toţi agricultorii', a a declarat pentru AGERPRES presedinte Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine, Marcel Andrei.

Acesta a precizat că decizia va fi luată după acţiunea de pichetare care va avea loc miercurea viitoare în faţa Ministerului Agriculturii. Potrivit lui Marcel Andrei, protestul de amploare ar putea avea loc în Piaţa Victoriei sau agricultorii ar putea recurge la blocarea principalelor artere de circulaţie.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România au pichetet miercuri, între orele 11,00-13,00, sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, solicitând modificarea urgentă a Legii 407/2006 din 24 iulie 2015 ce aduce completări la Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic precum şi a Legii 145/2014, în special a prevederilor legate de carnetul de comercializare.

De asemenea, sindicaliştii solicită ca identificarea animalelor să treacă în sarcina crescătorilor şi a asociaţiilor care efectuează Controlul Oficial al Producţiei (COP) şi dispariţia monopolului deţinut de medicii veterinari de liberă practică prin eliminarea contractelor de concesiune.

Nu în ultimul rând, oierii cer deblocarea şi sprijinirea exportului de miei, demararea din timp a discuţiilor privind depunerea cererilor pentru subvenţii pe anul 2016, decontarea la timp a lucrărilor efectuate cu COP şi registrul genealogic, acuzând şi lipsa de viziune a MADR asupra sectorului zootehnic cu preponderenţă a sectorului de ovine şi caprine şi nu numai, precum şi neacordarea subvenţiei reprezentând pierderea de preţ la achiziţia laptelui, neincluderea acestui sector pentru acordarea ajutorului deoarece mulţi crescători de ovine şi caprine au contracte de furnizare a laptelui de caprină şi ovină.

Alte revendicări ale crescătorilor de ovine şi caprine vizează lipsa despăgubirilor pentru păşuni, ca urmare a secetei şi procedura greoaie privind modul de depunere şi completare a cererii unice de plată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.