Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fernando Alonso se va retrage și din Campionatul Mondial de anduranţă

USA Today
Fernando Alonso

Spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, se va retrage din Campionatul Mondial de anduranţă după viitoarea ediţie a cursei de 24 de Ore de la Le Mans (15-16 iunie), pe care a câştigat-o anul trecut, a anunţat, miercuri, Toyota.

Campionul spaniol va "răspunde unor noi provocări în sportul automobilistic, în cadrul familiei Toyota", a anunţat marca japoneză într-un comunicat dat publicităţii.

Conform presei, Alonso ar putea fi prezent la bordul unei maşini Toyota la viitoarea ediţie a Raliului Dakar, ce va avea loc în 2020 în Arabia Saudită, informează agerpres.ro.

Dar până la retragere, Alonso (37 ani), care în 2017 a concurat la cursa de 500 de mile de la Indianapolis pentru echipa Andretti, una din referinţele din IndyCar, va alerga anul acesta la volanul unui monopost conceput special pentru această ocazie de constructorul britanic McLaren.

Pentru Alonso, care speră să devină al doilea pilot din istorie, după britanicul Graham Hill, care câştigă Tripla Coroană a sportului automobilistic după victoriile în Grand Prix-ul de Formula 1 de la Monte Carlo şi cursa de 24 de ore de la Le Mans, lucrurile serioase vor debuta odată cu antrenamentele libere şi apoi calificările din 18 şi 19 mai.

În 2017, la debutul său în IndyCar, Alonso a fost constrâns să abandoneze cu 21 de tururi înainte de linia de sosire din cauza unei pene de motor, după ce se aflase la conducere 27 de tururi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.