Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festival LGBT în București cu expoziție de artă queer realizată de artiste trans

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam homosexual LGBT homosexual

Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), organizează mai multe evenimente cu ocazia Pride București 2023, în perioada 20-30 iulie 2023.

În data de 22 iulie, între orele 12 și 19, asociația va desfășura un Pride În Grădina MozaiQ, un eveniment complex, cu o expoziție de artă queer, realizată de artiste trans, un târg de inițiative LGBTQ+, unde numeroase asociații și grupuri de inițiativă LGBTQ+ din toată țara sunt invitate să își prezinte activitatea, precum și discuții legate de rolul ONG-urilor în promovarea drepturilor omului.

Pe 26 iulie, de la ora 17, tot la Sediul MozaiQ, evenimentul va avea ca invitați și parteneri organizația Oslo Pride, care va vorbi despre drepturile LGBTQ+ din Norvegia și despre evoluția acestora în ultimii ani.

Sâmbătă, 29 Iulie, de la ora 14:00, membrii LGBTQ  vor petrece în autobuzul rainbow prin București.

Traseul autobuzului va fi: Piața Constituției - Piața Unirii – Rond Alba Iulia – Bd. Decebal – Piața Muncii - Piața Iancului – Obor – Ștefan cel Mare – Perla, Calea Dorobanți – Piața Charles de Gaulle – Bv. Mareșal Constantin Prezan - Arcul de Triumf – Piața Victoriei.

`Vom marca astfel Pride-ul în mai multe cartiere din București. Vom participa, bineînțeles, la Marșul Pride, de la ora 17:00 pe Calea Victoriei și vom cere egalitate pentru familiile LGBTQ+ din toată România. ”Ieșim în stradă din nou, ca în fiecare an, cu un mesaj extrem de clar pentru societate și clasa politică: Vrem egalitate în drepturi pentru comunitatea LGBTQ+ din România! Pride-ul este un protest, este despre noi şi a fi cetățean cu drepturi egale ȋn propria țară. Este un moment în care ne adunăm laolaltă pentru a arăta că suntem mulți și că în spatele nostru sunt familiile noastre, părinții noștri, prietenii și aliații noștri.” a declarat Cristina Săracu, președinta Asociației MozaiQ.

”În contexul condamnării României de anul acesta la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru nerecunoașterea legală a cuplurilor gay, credem că este cu atât mai important ca întreaga clasă politică să șteargă această pată rușinoasă de pe obrazul României și să recunoască într-o formă sau alta, fie prin căsătorii gay sau parteneriate civile, cuplurile formate din persoane de același sex. România este în continuare una dintre ultimele țări din Europa atunci când vine vorba de protecția drepturilor LGBTQ+. România trebuie să continue pe parcursul său european și să protejeze toți cetățenii săi.” a declarat Vlad Viski, directorul executiv al Asociației MozaiQ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.