Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Afterhills va fi sprijinit financiar de Guvern, anunță Costel Alexe

revistatango.ro
afterhills

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că şi cel mai mare festival al Iaşiului şi al Moldovei, Afterhills, va fi sprijinit financiar de guvernul PNL.

Potrivit sursei citate, cel mai cunoscut festival de muzică din toată zona Moldovei - Afterhills Music & Arts Festival - va fi inclus în schema de ajutor financiar pregătită de Guvernul României pentru evenimentele mari şi care au dificultăţi din cauza pandemiei Covid-19.

Conform documentului de presă, ministrul Mediului şi preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, candidatul partidului la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a avut joi dimineaţă o convorbire cu vicepremierul Raluca Turcan în urma căreia Afterhills a fost inclus pe lista evenimentelor din industria festivalurilor, industrie care vor primi sprijin financiar pentru a se susţine şi pentru a continua în viitor.

Vicepremierul Raluca Turcan anunţase în cursul zilei de ieri că Guvernul PNL a pregătit crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie care a fost nevoită să îşi suspende integral activitatea în anul 2020 din cauza pandemiei, iar acum pe această listă cu festivalurile care vor beneficia de sprijin se află şi Afterhills.

Astfel, acum există toate motivele să spunem că Afterhills Music & Arts Festival va continua cu o nouă ediţie în anul 2021, susţine Alexe, care a declarat anterior, în cadrul unei dezbateri despre marile evenimente ale Iaşiului, că în calitatea sa de viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, va susţine activ acest eveniment de anvergură.

"Anunţ astăzi oficial că cel mai mare festival al Iaşiului şi al Moldovei, AFTERHILLS, va fi sprijinit financiar de guvernul PNL. Am discutat cu vicepremierul Raluca Turcan şi, astfel, AFTERHILLS, va fi inclus pe schema guvernamentală de sprijin financiar. Pachetul de sprijin va include toate marile evenimente din ţară, după modelul schemei de sprijin pentru cinematografie. Am promis acum câteva săptămâni acţionarilor şi organizatorilor că îi vom sprijini şi m-am ţinut de cuvânt. Mai mult, vă garantez că sunt 100% determinat să susţin festivalul Afterhills din punct de vedere logistic şi legislativ cu tot ce se poate din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Au fost până acum trei ediţii la Afterhills în care organizatorii nu au primit atenţia Consiliului Judeţean. Pentru ediţia a patra, de anul viitor, vom susţine acest eveniment de marcă şi vom deveni un partener de drum lung şi pentru alte evenimente mari ale Iaşiului", a declarat ministrul Costel Alexe, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi.

Acesta susţine, totodată, că liberalii vor încuraja creativitatea.

"Peste tot în lume astfel de festivaluri încarcă pozitiv comunităţile în care se desfăşoară şi devin o atracţie pentru tineri şi nu doar pentru tineri. Guvernele PSD şi administraţia PSD din judeţul Iaşi au arătat prea cenuşiu, prea fără perspective, fără viziune pentru viitorul acestui judeţ care este de fapt atât de bogat cultural şi atât plin de creativitate. Noi, cei din PNL, vom deschide opţiunile şi perspectivele, vom încuraja creativitatea. Şi îmi pun speranţele şi voi oferi sprijin pentru o dezvoltare a evenimentelor şi a festivalurilor - totul cu respectarea normelor de igienă şi distanţare care vor fi specificate periodic", a mai afirmat Alexe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.