Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Astra Film - unul dintre cele mai apreciate produse culturale, spune vicepremierul Raluca Turcan

agerpres.ro
astra film festival

Vicepremierul Raluca Turcan consideră festivalul de film documentar de la Sibiu, Astra, "unul din cele mai apreciate produse culturale pe care România le propune lumii"., potrivit Agerpres.

"Dumitru Budrală începea acum mai bine de 25 de ani un drum pe care mulţi îl credeau fără succes. Să creşti de la zero un festival este o muncă titanică, pe care puţini o pot duce. Astăzi, Festivalul de Film Documentar Astra Film este unul dintre cele mai apreciate produse culturale pe care România le propune lumii. Ministrul Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, a transmis mesajul de respect al Guvernului României şi susţinerea mea necondiţionată şi continuă la festivitatea de închidere a ediţiei din acest an Astra Film.

O ediţie afectată de pandemia de COVID-19, dar pe care Dumitru Budrală şi echipa sa s-au încăpăţânat să o realizeze la acelaşi nivel de profesionalism ca întotdeauna, în ciuda situaţiei internaţionale.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Astra Film este un brand pentru Sibiu şi pentru cultura românească. Acest proiect ne învaţă ce este anduranţă culturală şi cum trebuie să construieşti un astfel de proiect", a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul a apreciat şi felul în care festivalul de film de la Sibiu a respectat măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

"Felicitări lui Dumitru Budrală, felicitări echipei sale inimoase, felicitări Complexului Naţional Muzeal Astra pentru că au reuşit că şi în acest an să avem parte de Astra Film. Şi nu doar atât, îi felicit pentru modul exemplar în care au aplicat toate măsurile de prevenţie ale răspândirii virusului şi pentru modul în care au avut grijă de participanţii la festival", a mai scris Raluca Turcan.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a reprezentat Guvernul, duminică seara, la Gala de decernare a premiilor Astra Film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.