Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Festivalul de arte vechi' readuce muzica şi dansurile medievale în centrul istoric al municipiului Bistriţa

smartradio.ro
The Collector I, de Adrian Ghenie, tablou, arta

Muzica şi dansurile medievale se întorc în cetatea Bistriţei la începutul lunii august, cu ocazia primei ediţii a "Festivalului de arte vechi", şi vor însufleţi pietonalul şi parcul vechiului burg medieval, potrivit comunicatului de presă remis, joi, AGERPRES de către organizatori, informează Agerpres.

Festivalul este organizat de Asociaţia culturală "Bistriţa Medievală" printr-un proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului.

"În perioada 6-8 august, publicul larg se va putea delecta cu trei concerte de muzică veche, avându-i ca protagonişti pe Nicolae Szekely la lăuta renascentistă, archlute şi chitara barocă, Norbert Töttösy în cadrul concertului de inaugurare al sistemului pneumatic proaspăt renovat şi extins al orgii Bisericii Romano-Catolice 'Sfânta Treime' Bistriţa, recitalul grupului Huniai Cantores, ce va avea loc la foişorul din Parcul Municipal, iar grupul de dansuri Nosa va anima centrul vechi al Bistriţei", se menţionează în comunicat.

Unul dintre partenerii evenimentului este Asociaţia "Produs în Bistriţa-Năsăud", cu sprijinul căreia artistul plastic Silvia Ţogorean va vernisa, la Casa Argintarului, o expoziţie de pictură tradiţională săsească, dar va organiza şi un atelier de creaţie pentru cei interesaţi de acest stil artistic.

În plus, pe toată durata festivalului, pe pietonalul din centrul istoric al vechii cetăţi medievale se va desfăşura târgul de meşteşuguri "Produs în Bistriţa-Năsăud".

Organizatorii anunţă că, pentru evenimentele organizate în spaţii închise, respectiv la Casa Argintarului şi la Biserica Romano-Catolică, numărul spectatorilor este limitat, motiv pentru care doritorii sunt rugaţi să îşi anunţe din timp intenţia de a participa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.