Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă 'Crăciunul la români' va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, la Sfântu Gheorghe şi în alte localităţi

stirileprotv.ro
targ de craciun

Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă "Crăciunul la români", care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în municipiul Sfântu Gheorghe şi în alte câteva localităţi, va reuni mai multe formaţii şi grupuri de colindători din judeţul Covasna şi din ţară, care vor prezenta tradiţiile specifice zonelor din care provin.

Festivalul a început vineri cu o suită de concerte susţinute de ansamblurile invitate în bisericile ortodoxe din municipiul Sfântu Gheorghe şi va continua sâmbătă cu o paradă a costumelor şi un scurt spectacol în Piaţa "Mihai Viteazul" din localitate, potrivit Agerpres.

Sâmbătă după-amiază, de la ora 15,00, în sala de sport a Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe va avea loc spectacolul de gală, urmat duminică, de la ora 12,00, de o reprezentaţie la Casa de cultură din municipiul Târgu Secuiesc, precum şi de concerte la bisericile din Covasna şi Tuşnad Băi.

"Este un festival cu tradiţie, ajuns la cea de-a XXXII-a ediţie, ce are ca obiectiv promovarea tradiţiilor cultural-artistice şi religioase româneşti, promovarea specificului naţional, a artiştilor populari, bogăţia repertoriului, varietatea costumelor populare din judeţ, dar şi din alte zone ale ţării, precum şi din comunităţile de români care trăiesc în afara graniţelor României. Festivalul din acest an cuprinde o suită de concerte de colinde ce vor fi prezentate în biserici şi instituţii, în spaţii publice, precum şi o paradă a portului popular şi un spectacol de gală", au precizat organizatorii, într-o postare pe Facebook.

Festivalul a fost precedat de o serie de miniconcerte de colinde susţinute la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe de copii de la mai multe unităţi de învăţământ.

"Ne mândrim cu tradiţiile noastre şi dorim să arătăm şi altora ceea ce avem noi mai valoros, dar mai ales dorim să ne arătăm nouă înşine cât suntem de bogaţi prin ceea ce am moştenit de la străbuni (...) Şi dacă am primit ceva bun şi folositor pentru neam, care să ne unească şi să ne adune, să ne întărească sufletul şi credinţa ortodoxă, trebuie să lăsăm şi noi mai departe copiilor noştri. Aşa s-a născut acest festival", a declarat preşedintele Fundaţiei Mihai Viteazul, Maria Peligrad, principala organizatoare a manifestării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.