Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film de La Miami, o destinaţie marcantă pentru numeroase filme hispano-americane

film

Miami Film Festival 2017, care se desfăşoară în perioada 3 - 12 martie, cuprinde o selecţie internaţională de 130 de filme din 40 de ţări, dintre care 22 în premieră mondială, şi care a devenit deja o destinaţie marcantă pentru cinematografia hispano-americană, relatează EFE preluata de agerpres.

Festivalul, inaugurat vineri seara cu filmul 'Norman: The Moderate Raise and Tragic Fall of a New York Fixer', în regia lui Joseph Cedar şi cu Richard Gere în rolul principal, a dat startul celei de-a 34-a ediţii care propune un program diversificat cu spectacole combinând proiecţiile cu întâlniri cu cineaşti şi vedete ale marelui ecran. 

Richard Gere, 67 de ani şi de două ori nominalizat la Oscar, a fost prezent la proiecţia filmului care a inaugurat festivalul alături de regizorul peliculei, Joseph Cedar, după ce în prealabil a participat la un photocall împreună cu iubita lui spaniolă, Alejandra Silva. 

Îmbrăcat într-un costum negru elegant iar ea într-o rochie galbenă, cei doi au pozat pentru fotografi în incinta sălii Olympia Theater, din centrul Miami, după ce defilarea pe covorul roşu a fost anulată din cauza ploii. După prezentarea filmului, Gere a mărturisit că a avut 'o mare conexiune' cu regizorul care semnează şi scenariul filmul. 

La această ediţie a Festivalului de Film de La Miami se aşteaptă o afluenţă de 70.000 de spectatori datorată, în mare parte, cinematografiei de limbă spaniolă, foarte apreciată de publicul din Miami. Printre acestea se numără pelicula chiliano-franceză 'Jesús', a regizorului chilian Jesús Fernando Guzzoni, sau filmul columbiano-canadian al regizorului Juan Andrés Arango, 'X Quinientos'. 

Cele mai aşteptate filme sunt cele prezente în selecţia HBO Ibero-American Competition, care cuprinde premiere mondiale precum thriller-ul argentiniano-brazilian 'The Death of Marga Maier', al regizoarei Camila Toker, sau 'El Pampero', o coproducţie argentiniano-uruguayano-franceză, în regia lui Matías Luchessi, plină de suspans. 

Un alt thriller foarte aşteptat este 'El otro hermano', o coproducţie argentiniano-uruguayană-spaniolă a regizorului uruguayo Adrián Caetano, care va fi prezentată la secţiunea 'Knight Competition'. Secţiunea 'Made in Cuba' prezintă trei filme ale unor tineri regizori din această insulă: 'Conectifai', al realizatoarei Zoe García; 'Great muy bien', regizat de Sheyla Pool, şi 'Casa a la venta', în regia lui Emanuel Giraldo Betancur. 

Secţiunea deja clasică 'Knight Competition' reuneşte cirac 20 de filme care candidează la un premiu de 30.000 de dolari. Din selecţie face parte şi 'El hombre de las mil caras', o producţie hispano-franceză în regia spaniolului Alberto Rodríguez. Alte filme aşteptate sunt drama 'El Amparo', în regia venezueleanului Rober Calzadilla, şi comedia 'A Change of Heart', al lui Kenny Ortega, prezentat în premieră mondială. 

Miami Film Festival 2017 se va încheia duminica viitoare cu o gală de decernarea premiilor, nu înainte însă de prezentarea comediei spumoase 'Es por tu bien', a regizorului spaniol Carlos Therón, avându-i în rolurile principale pe José Coronado, Javier Cámara şi Roberto Alamo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.