Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film de la Roma - Actorul Bill Murray va primi un premiu pentru întreaga carieră, iar Ron Howard va prezenta un documentar despre Pavarotti

www.agerpres.ro
Obama Bill Murray golf

Actorul american Bill Murray va primi un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Roma (17-27 octombrie), unde regizorul Ron Howard va prezenta un documentar dedicat tenorului italian Luciano Pavarotti, au anunţat luni organizatorii evenimentului, citaţi de AGERPRES.

Bill Murray, în vârstă de 68 de ani, a cărui filmografie conţine peste 60 de lungmetraje, inclusiv pelicule celebre precum "Groundhog Day" (1993), "Ghostbusters" (1984), "The Life Aquatic with Steve Zissou" (2004), "Ed Wood" (1994), "Lost in Translation" (2003) şi "The Grand Budapest Hotel" (2014), va fi, de asemenea, gazda unei întâlniri cu publicul festivalului.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Premiul pentru întreaga carieră îi va fi înmânat de regizorul american Wes Anderson, cu care actorul a colaborat la filmele "The Grand Budapest Hotel" şi "The Life Aquatic with Steve Zissou".

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului de la Roma propune, totodată, o întâlnire a spectatorilor cu regizorul şi producătorul Ron Howard (cunoscut pentru filme precum "Apollo 13", "The Da Vinci Code", "Rush"), care va prezenta de această dată în capitala italiană un documentar consacrat legendarului tenor Luciano Pavarotti, decedat în 2007. Această producţie va fi lansată pe marile ecrane nord-americane şi britanice în vara acestui an.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Spectatorii de la Roma vor avea posibilitatea de a participa şi la întâlniri şi discuţii cu alte personalităţi, precum cineaştii francezi Olivier Assayas şi Bertrand Tavernier şi scriitorul american Bret Easton Ellis.

Două retrospective vor fi dedicate cineastului german Max Ophuls (1902-1957) şi japonezului Hirozaku Kore-eda, care va fi prezent la Roma cu această ocazie.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Programul Festivalului de la Roma, care nu include o secţiune competiţională, prevede şi proiecţia unei versiuni restaurate a filmului "Satyricon", de Federico Fellini, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la lansarea acestei pelicule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.