Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film de la Veneţia continuă pregătirile pentru cea de-a 77-a ediţie

vivovenetia.com
festivalul de la venetia

Festivalul de Film de la Veneţia continuă pregătirile pentru cea de-a 77-a ediţie, care urmează să aibă loc în septembrie, fără a avea planuri de colaborare cu Festivalul de Film de la Cannes, notează news.ro.

Roberto Cicutto, preşedintele Bienalei de la Veneţia, a declarat într-un interviu publicat luni de agenţia italiană de presă ANSA şi citat de Variety, că perioada de desfăşurare a celui mai longeviv festival de film din lume, 2 - 12 septembrie, este confirmată.

Cicutto a vorbit şi despre ideea de a colabora cu Festivalul de la Cannes. Thierry Fremaux, delegatul general al festivalului francez, a declarat recent într-un interviu acordat Variety: „De la începutul crizei, am pus problema unei colaborări, dacă Festivalul de la Cannes era anulat. Continuăm să discutăm”.

Acum, preşedintele Bienalei a precizat: „Totul este posibil cu Cannes, dar găsesc derutant că Thierry Fremaux continuă să spună că examinează în continuare situaţia şi nu spune ce vrea să facă”.

„Noi mergem înainte cu programul nostru şi dacă cei de la Cannes încă se gândesc, atunci nu există un dialog”.

Cicutto a subliniat că, în prezent, nu există „ipoteza” unei colaborări Veneţia - Cannes.

În acelaşi interviu, el a mai spus că se aşteaptă ca prezenţa invitaţilor străini la ediţia de anul acesta să fie redusă.

Bienala de la Veneţia şi-a stabilit un termen limită - finalul lunii mai - pentru a rezolva mai mutle detalii privind ediţia 2020.

La începutul lunii aprilie, un purtător de cuvânt a declarat: „Festivalul de Film de la Veneţia nu poate fi înlocuit cu un eveniment online”. În plus, directorul artistic al festivalului, Alberto Barbera, a precizat că nu ia în calcul opţiunile digitale.

Juriul de anul acesta urmează să fie prezidat de actriţa Cate Blanchett.

Italia este a treia ţară din lume cea mai afectată de Covid-19, cu peste 178.000 de cazuri de infectare şi mai mult de 23.600 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.