Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de la Veneţia: Regizoarea franceză Claire Burger a câştigat premiul pentru regie cu pelicula 'C'est ca l'amour'

vivovenetia.com
festivalul de la venetia

Regizoarea franceză Claire Burger a câştigat vineri premiul pentru regie, Zilele Veneţiei (Venice Days Award), cu pelicula "C'est ca l'amour", la cea de-a XV-a ediţie a Giornate degli autori, secţiune paralelă a Festivalului de la Veneţia, al cărei juriu este alcătuit dintr-un reprezentant din fiecare ţară membră a Uniunii Europene, informează EFE, potrivit Agerpres.

Lansată cu mare succes în 2010, în parteneriat cu secţiunea Giornate degli Autori şi Parlamentul European, această iniţiativă de atribuire a premiului Venice Days reuneşte 28 de tineri cinefili din statele membre ale Uniunii Europene. 

"C'est ça l'amour", primul lungmetraj al realizatoarei franceze, în vârstă de 40 de ani, abordează relaţia dintre un tată fără mari ambiţii şi cele două fiice ale sale adolescente, după ce soţia şi mama fetelor îi părăseşte. 

Juriul secţiunii Giornate degli Autori, prezidat de regizorul italian Jonas Carpignano, a calificat filmul drept "o naraţiune de mare impact despre situaţiile dificile care intervin în viaţă".

Citește și: Artistul irlandez Hozier a lansat EP-ul 'Nina Cried Power'

Juriul a ales filmul din alte 12 prezentate în Secţiunea Oficială, pe lista scurtă a finaliştilor clasându-se lungmetrajele "Pearl" al realizatoarei franceze Elsa Amiel şi "Ville Neuve" al cineastului canadian Félix Dufour-Laperriere. 

Premiul este însoţit de un cec în valoare de 20.000 de euro, din care jumătate este acordat realizorului şi cealaltă jumătate companiei responsabile cu distribuirea filmului pe plan internaţional. 

Claire Burger este laureata premiul Cámera d'Or la Festivalul de la Cannes în 2014 pentru scurtmetrajul "Party Girl", realizat împreună cu Marie Amachoukeli şi Samuel Theis, iar filmul premiat la Veneţia reprezintă debutul ei în lungmetraj. 

Tot vineri, premiul Label Europa Cinemas, decernat tot în cadrul secţiunii Giornate degli Autori, a fost câştigat de cineasta austro-iraniană Sudabeh Mortezai cu filmul "Joy". 

Secţiunea Giornate degli Autori este organizată de Associazione Nazionale Autori Cinematografici (ANAC) din Italia şi se desfăşoară în paralel şi independent de Mostra de la Veneţia, care se va încheia sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.