Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de muzică clasică SepsiClassic va avea loc în perioada 6-9 iulie, la Sfântu Gheorghe

prismic.io
muzica-melodie

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timişoara, pianistul Boganyi Gergely şi Orchestra de Cameră "Kaganovskiy Virtuosi" se numără printre invitaţii primei ediţii a Festivalului de muzică clasică SepsiClassic, ce va avea loc luna viitoare în municipiul Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, concertele vor avea loc atât în spaţii consacrate, precum Biserica "Krisztus Kiraly" şi Centrul de Cultură Arcuş din Sfântu Gheorghe, precum şi în spaţii neconvenţionale, cum ar fi fosta fabrică de ţigarete sau podul amplasat peste lacul din parcul central din municipiu.

Printre invitaţii festivalului se numără pianistul Boganyi Gergely, Orchestra de Cameră "Kaganovskiy Virtuosi" şi pentru prima dată va concerta la Sfântu Gheorghe renumita orchestră simfonică a Filarmonicii Banatul Timişoara, potrivit Agerpres.

"Timp de patru zile, în perioada 6-9 iulie, muzicieni consacraţi pe plan internaţional, dar şi talente ale comunităţii locale vor susţine concerte simfonice, camerale şi recitaluri cu repertorii din opere clasice şi contemporane, oferind publicului din Sfântu Gheorghe şi tuturor celor interesaţi ocazia de a pătrunde în lumea fascinantă a muzicii clasice (...) Primăria municipiului Sfântu Gheorghe pune un accent deosebit pe asigurarea şi promovarea unui climat cultural variat şi de calitate. Prin evenimentele organizate în ultimul deceniu, publicul larg a avut posibilitatea să cunoască şi să se delecteze cu diferite genuri muzicale. Anul 2023 este anul muzicii clasice, odată cu lansarea SepsiClassic paleta cultural-muzicală a oraşului devenind şi mai bogată. Programul festivalului este conceput în aşa fel încât să reflecte cerinţele publicului meloman şi să satisfacă aşteptările celor din breasla muzicii clasice, cuprinzând reprezentaţii din opere cunoscute, dar şi din cele ale unor compozitori contemporani mai puţin cunoscuţi", se afirmă într-un comunicat de presă remis AGERPRES de către organizatori.

Recitalul pianistului Boganyi Gergely, care va cânta la pianul creat de el din fibre de carbon, va avea loc sâmbătă, 8 iulie, la Biserica "Krisztus Kiraly", cu începere de la ora 19,45, iar cel al Orchestrei de Cameră "Kaganovskiy Virtuosi" este programat tot aici, în data de 6 iulie, de la ora 19,30.

Programul complet, preţul biletelor, precum şi alte informaţii legate de eveniment se găsesc pe www.sepsiclassic.ro şi pe pagina de Facebook a festivalului.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură "Konya Adam" şi Asociaţia Culturală "Mikes Kelemen", împreună cu alţi parteneri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.