Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Muzică de la Sanremo, cu 25 de artişti înscrişi în concurs, începe marți seară. Trupa Maneskin va urca pe scenă

Weird Italy
Maneskin

Festivalul de la Sanremo, legendarul concurs italian de muzică uşoară, începe marţi seară cu 25 de artişti care aspiră să câştige trofeul competiţiei şi să reprezinte Italia la concursul Eurovision ce se va desfăşura în această ţară în luna mai, la Torino, după ce ediţia din 2021 a fost câştigată de trupa italiană Maneskin, relatează EFE.

În fiecare an, la început de februarie, Italia este cuprinsă timp de o săptămână de ritmurile acestui festival înfiinţat în 1951 şi care reuneşte tineri artişti promiţători alături de legende ale muzicii italiene, într-un spectacol plin de culoare presărat cu multe surprize, momente de umor şi de omagiere şi, bineînţeles, de controverse, conform news.ro.

Festivalul începe marţi seară cu un recital al noului fenomen din muzica italiană, trupa compusă din cei patru tineri de la Maneskin, câştigători ai ediţiei precedente de la Sanremo cu piesa "Zitti e Buoni" şi care au câştigat ulterior şi concursul Eurovision din 2021.

În categoria principală a concursului este prezentă şi artista spaniolă Ana Mena, cunoscută publicului italian pentru cântecele sale 'tormentoni' (cântece de vară) şi care va interpreta în premieră la Sanremo piesa "Duecentomila ore", care încă nu a fost difuzată, conform regulamentului competiţiei.

Astfel, va fi pentru prima dată când în concurs va evolua şi un artist străin după ce cântăreaţa belgiano-canadiană Lara Fabian a evoluat pe scena de la Sanremo în 2015. Artista spaniolă va interpreta şi o nouă versiune a piesei "Medley" alături de Rocco Hunt, un rapper care a câştigat Sanremo în 2014 la secţiunea "Noi Propuneri".

Printre ceilalţi aspiranţi la trofeul din acest an se numără Achille Lauro, cunoscut pentru stilul său avangardist, grupul La Rappresentante di Lista, alături de duoul Blanco e Mahmood, câştigător al ediţiei din 2019 şi care a clasat Italia pe locul al doilea la Eurovision în acelaşi an.

Vor fi prezenţi în concurs şi artişti legendari, precum cantautorul Gianni Morandi, Massimo Ranieri, Fabrizio Moro, alături de Elisa şi Emma.

Festivalul Sanremo este din nou prezentat de Amadeus, director artistic al concursului, însoţit de actorul de comedie Fiorello, însă cei doi vor avea şi co-prezentatori surpriză, până acum fiind dezvăluit un singur nume, cel al actriţei Ornella Muti.

Va fi o săptămână aşteptată cu mare emoţie în Italia, nu doar pentru propunerile muzicale, ci şi pentru toate discuţiile pe care le suscită acest festival, întreaga ţară fiind atentă la ceea ce spune sau se petrece la Teatro Ariston, într-un eveniment care rezervă de obicei multe surprize.

Printre invitaţi se vor afla numeroase celebrităţi, precum tenismanul Matteo Berrettini şi cântăreaţa Laura Pausini, despre care există deja zvonuri care ar putea participa ca prezentatoare la concursul Eurovision 2022, care se va desfăşura în luna mai în Italia.

Anul acesta se mizează pe o revenire în sală a publicului, absent la ediţia de anul trecut din cauza pandemiei, deşi spectatorii vor trebui să poarte măşti sanitare, să prezinte un certificat de vaccinare anti-COVID-19 cu schemă completă şi să respecte regulile sanitare.

Festivalul a pregătit şi un vas de croazieră ancorat pe coasta din Sanremo, de unde vor fi realizate mai multe transmisiuni şi unde vor putea fi izolaţi cei care lucrează la desfăşurarea concursului şi care vor testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Sanremo este considerat o avanpremieră a concursului Eurovision, care revine în Italia în perioada 10 - 14 mai, după succesul obţinut anul trecut de tinerii din grupul Maneskin, care au redat ţării celebrul "microfon de cristal", după precedentul triumf italian la ediţia din 1990 a concursului muzical european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.