Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Teatru de la Avignon organizează 'o săptămână de artă', în octombrie

Teatrul Le Phénix Scène Nationale

Festivalul de Teatru de la Avignon, anulat în această vară din cauza noului coronavirus, va organiza în octombrie "o săptămână de artă", care va include şi cinci creaţii din programul său iniţial şi un spectacol al dansatorului spaniol Israel Galvan, informează AFP.

Această săptămână specială, programată în perioada 23-31 octombrie, va propune 35 de reprezentaţii în diverse spaţii emblematice ale festivalului din oraşul francez Avignon, în contextul în care evenimentul traversează "o perioadă de reconstrucţie în urma unei crize majore", precizează comunicatul publicat de organizatori, care evocă totodată "o toamnă a regăsirilor", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri

Un tarif unic pentru fiecare bilet a fost fixat la 15 euro.

Pentru prima dată în Franţa, vor fi prezentate "Mellizo doble" - spectacol de dans şi muzică susţinut de Israel Galvan, un star internaţional devenit celebru pentru abordarea sa nonconformistă asupra stilului de dans flamenco - şi spectacolul "Traces" - un "discurs al naţiunilor africane", creat de scriitorul şi muzicianul senegalez Felwine Sarr.

Citește și: O nouă poveste reală despre decesul unui pacient non-Covid: Nu a fost o criminală. Nu a luat vieți. În schimb, a platit cu a ei

Printre reprezentaţiile selectate figurează şi "Jocul umbrelor", pus în scenă de Jean Bellorini, directorul Teatrului Naţional Popular (TNP) din Villeurbanne, "Le tambour de soie - Un No moderne", cu o coregrafie şi regie asigurate de japonezii Kaori Ito şi Yoshi Oida, şi "Andromaque a l'inifini", o adaptare semnată de regizorul Gwenael Morin.

Alte două creaţii vor fi prezentate în aceeaşi perioadă: o adaptare jumătate teatru, jumătate cu marionete a lui "Moby Dick", celebrul roman scris de Herman Melville, realizată de Yngvild Aspeli, şi "Une ceremonie", creată şi regizată de grupul belgian Raoul Collectif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.