Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul FilmeDar: Trei zile de proiecţii de filme în Cetatea Feldioara din Brașov

filme, cinema, cinematograf

Cetatea Feldioara va găzdui, în perioada 22-24 iulie, cea de-a doua ediţie a festivalului FilmeDar, la care invitaţi speciali sunt criticul de film Irina-Margareta Nistor şi actorul Vlad Ivanov, un eveniment organizat de Primăria Comunei Feldioara şi produs de Asociaţia Artis, care are în portofoliu şi Festivalul Serile Filmului Românesc, potrivit Agerpres.

"Ne bucură şi ne onorează prezenţa invitaţilor - personalităţi ale cinematografiei româneşti: criticul de film Irina Margareta Nistor, cea care selecţionează şi prezintă filmele din festival, actorul Vlad Ivanov care ne va aduce în dar "Concertul" şi Andrei Giurgia, director al Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR) (...) Această ediţie devine realitate prin finanţarea asigurată de la bugetul local şi sprijinul oferit de partenerii implicaţi în comunitate, bucurându-ne în continuare de colaborarea cu echipa de profesionişti a Asociaţiei Artis. Primiţi invitaţia noastră pentru 22-24 iulie la Filme-n dar, dar şi poveste în Cetatea Feldioara!", a declarat, conform unui comunicat remis miercuri, primarul comunei Feldioara, Sorin Taus.

În programul festivalului figurează filme care conţin scene turnate la Feldioara - "Râul care urcă muntele", 1977, în regia Cristianei Nicolae, precum şi o producţie mai recentă în care scenele se desfăşoară în Cetatea aflată încă în ruină, în anul 2005 - "Regii blestemaţi III", în regia lui Josee Dayan, dar şi pelicula"Concertul" (2009), Regia: Radu Mihăileanu. Aceste proiecţii vor avea loc în Cetatea Feldioara, în fiecare seară a Festivalului, de la ora 20,30.

În a doua zi a evenimentului, sâmbătă, organizatorii au pregătit, pentru copii, la Căminul Cultural Feldioara, proiecţia filmului de animaţie "Hotel Transilvania" (2012), Regia: Genndy Tartakovsky, iar duminică - a peliculei "Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie" (2021), Regia: Andrei Huţuleac. Cele două proiecţii vor avea loc cu începere de la ora 11,00.

"Faptul că prima ediţie, care s-a desfăşurat anul trecut, a fost una de succes, chiar dacă a avut loc în contextul pandemiei de coronavirus, ne face să credem că acest festival poate avea o continuitate şi sigur va creşte de la an la an şi, mai mult decât atât, cu sprijinul autorităţilor locale putem face să crească şi interesul pentru vizitarea zonei şi a Cetăţii prin festival şi prin evenimentele culturale organizate. Împreună cu invitaţii ediţiei - Irina-Margareta Nistor şi Vlad Ivanov venim cu Filme-n Dar, într-un loc care pulsează de istorie şi poveste", a declarat, conform comunicatului, directorul Festivalului Serile Filmului Românesc, Andrei Giurgia.

Cetatea din Feldioara a fost construită în secolul XIII, fiind cea mai importantă fortificaţie ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania - Ţara Bârsei. Cetatea este monument istoric, iar până în anul 2012, când a început un amplu proiect de restaurare a acesteia, care a durat până în 2017, a fost în ruină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.