Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Filmului Francez, în perioada 21 - 31 martie în Bucureşti şi alte 12 oraşe din ţară

Facebook.com
Festivalul Filmului Francez 2024

Festivalul Filmului Francez în România aduce în atenția cinefililor peste 100 de proiecții de film din selecțiile prestigioaselor festivaluri de la Cannes, Berlin, Locarno, Veneția, Toronto și Annecy. Ediția a XXVIII-a a festivalului se va desfășura în perioada 21 - 31 martie, atât în București, cât și în alte 12 orașe din țară, informează Agerpres.

Cinematografele și spațiile culturale alternative din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș vor găzdui acest eveniment de referință, conform informațiilor furnizate de organizatori.

Proiecţiile din Bucureşti vor avea loc la Cinema Elvire Popesco, unde spectatorii se vor putea întâlni cu actorul din "Vincent doit mourir" şi "Goutte d'or" - Karim Leklou, Sandra Parfait şi Claire Duburcq - actriţele din "Connan" şi regizoarea filmului "Paula", Angela Ottobah.

Festivalul va fi deschis la Bucureşti de comedia "Une Annee Difficile"/"Un an dificil", realizată de Olivier Nakache şi Eric Toledano, autorii filmului "Intouchables" - unul dintre cele mai mari succese de box office din Franţa. Pelicula face parte din secţiunea Panorama filmelor anului care regrupează unele dintre cele mai importante producţii franceze recente, aclamate de critici şi de publicul francez deopotrivă.

Festivalul Filmului Francez, în perioada 21 - 31 martie

 


În aceeaşi secţiune vor fi prezentate "Le Proces Goldman" - dramatizarea extrem de metodică a lui Cedric Kahn a procesului din 1976 al radicalului Pierre Goldman şi "Le Livre des solutions"/"Cartea cu soluţii", ambele selecţionate anul trecut la Cannes în Quinzaine des Cineastes.

Tot de la Cannes vin şi "Chronique d'une liaison passagere" şi "Le temps d'aimer", prezentate în 2022 şi, respectiv, 2023 în secţiunea Cannes Premiere, "Le Regne Animal", regizat de Thomas Cailley, care a fost prezentat la Un Certain Regard, alături de "Simple Comme Sylvain" - distins anul acesta cu Premiul Cesar pentru cel mai bun film străin.

Competiţia tinerelor talente - lungmetraj propune şi anul acesta filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez din România, care împlineşte anul acesta 100 de ani de la înfiinţare.

Vocile noi din cinematografia franceză

 

Potrivit sursei citate, noile voci ale cinematografiei franceze aduse în atenţia publicului român la această ediţie sunt: Jean-Baptiste Durand, Premiul Cesar 2024 pentru cel mai bun film de debut pentru "Chien de la casse", Delphine Deloget, regizoarea şi co-scenarista filmului "Rien a perdre", Angela Ottobah cu lungmetrajul de debut "Paula", care va fi prezentă la Bucureşti, Marie Amachoukeli a cărui film "Ama Gloria" a deschis Semaine de la critique la Cannes 2023.


De la science-fiction şi fantasy la horror şi film noir, secţiunea "Mauvais genres" prezintă pentru prima dată în cadrul festivalului o selecţie variată de filme franceze de gen, în timp ce secţiunea "Jeune Public - Filme pentru întreaga familie" prezintă trei lungmetraje, două animaţii şi un documentar.

Totodată, prin secţiunea "Vertiges VR", Festivalul Filmului Francez propune în premieră o selecţie inedită de cinci filme în realitate virtuală. Filmele VR sunt accesibile publicului cu vârste peste 12 ani şi pot fi văzute la Bucureşti în Atriumul Institutului Francez din România în zilele de sâmbătă, 23 şi 30 martie, între orele 10,00 şi 19,00.

Biletele pot fi achiziţionate de pe Eventbook sau de la casieria cinematografului.

Programul complet al festivalului este disponibil pe https://festivalff.ro.

Festivalul Filmului Francez este organizat de Institutul Francez din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.