Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul iei și costumului popular românesc la Vancouver, Canada

radiounirea.ro
ie romaneasca port popular

Parohia Sf. Ier. Nicolae și Sf. Prooroc Ilie – Vancouver a găzduit sâmbătă și duminică Festivalul iei și costumului popular românesc. Episcopul Ioan Casian al Canadei a participat de la distanță, prin intermediul platformei Zoom.

„Suntem în anul declarat de către Patriarhia Română An omagial al pastorației românilor din afara României. Sărbătorind ia românească, cămașa cu altiță a neamului românesc, dumneavoastră dați continuitate și rădăcini generațiilor ce vin, fiind în port și sărbătoare ambasadori demni ai sufletului românesc”, a spus părintele episcop.

„Ia, cămașa cu altiță, reprezintă povestea poporului român, transmisă din generație în generație. Demersul ce îl faceți, să prezentați și să purtați cu mândrie ia, portul românesc tradițional autentic, este salutar și vă îndemnăm să continuați să mențineți viu firul roșu de borangic al culturii și tradițiilor spirituale românești, cultura autenticului și educația în comunitatea unde trăiți”, a adăugat el, citta de Basilica.ro.

Românii din Vancouver au organizat în curtea bisericii o paradă a iilor și costumelor populare și un concert folcloric. Festivalul a inclus și un târg de obiecte tradiționale, icoane și produse culinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.