Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo a fost anulat din nou, pentru 2023, din cauza crizei sanitare

Washington DS
Circ

Cea de-a 45-a ediţie a Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo, care a fost anulată în acest an din cauza crizei sanitare şi urma să se desfăşoare în perioada 22-30 ianuarie 2022, a fost amânată din nou, pentru 2023, au anunţat organizatorii, informează AFP, citat de agerpres.

"Comitetul de organizare al Festivalului Internaţional de Circ de la Monte-Carlo (...) anunţă cu regret că, având în vedere situaţia sanitară din lume, a 45-a ediţie a Festivalului de Circ, precum şi cea de-a 10-a competiţie dedicată tinerilor artişti de circ New Generation vor fi amânate pentru ianuarie 2023", au precizat organizatorii într-un comunicat emis vineri.

"Am evaluat situaţia în această dimineaţă (vineri, n.a.) în cadrul unei întâlniri cu guvernul principatului şi am ajuns la concluzia că riscul era prea mare", a declarat pentru AFP Urs Pilz, vicepreşedinte al festivalului, indicând o "incertitudine" cu privire la sosirea artiştilor, în special "din Ucraina şi Rusia şi din alte ţări aflate în zona roşie".

Este pentru a patra oară de la înfiinţarea sa, în 1974, când acest festival, care s-a impus ca cea mai important scenă mondială a circului tradiţional, este anulat, aşa cum a mai fost cazul după decesul accidental al prinţesei Grace de Monaco în 1982, în perioada Războiului din Golf, în 1991 şi pe fondul crizei sanitare, în 2021.

Principatul a lansat festivalul într-o epocă în care circurile tradiţionale se luptau să supravieţuiască, iar înfiinţarea sa a avut un răsunet mondial, echivalentul Festivalului de la Cannes pentru cinema, cu cel mai aşteptat palmares al acestei profesii - Clovnul de aur, argint şi bronz.

Evenimentul durează zece zile şi se desfăşoară într-o sub un acoperiş ce poate găzdui 3.000 de spectatori. Seara de gală oferă un regal de aproape cinci ore de spectacole de circ non-stop, difuzate de televiziunile de pe întreg globul.

Acest festival este considerat cel mai mare eveniment de circ din lume, cu peste 200 de artişti din 20 de ţări diferite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.