Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo, o dovadă de curaj 'prin puterea artelor' în timpul pandemiei

festival film

Festivalul Internaţional de Film de la Tokyo a debutat sâmbătă şi se va desfăşura până pe 9 noiembrie cu proiecţii cu public şi o serie de măsuri anticoronavirus care să asigure buna desfăşurare a evenimentului, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Spectatorilor le este interzis să ovaţioneze invitaţii prezenţi în festival, le este luată temperatura, li se cere să poarte măşti şi să folosească dezinfectant pentru mâini.

Deşi în festival nu sunt prezenţi prea mulţi invitaţi din străinătate, având în vedere că Japonia are graniţele închise pentru a preveni transmiterea COVID-19, câţiva regizori au ales să treacă printr-o perioadă de carantină de două săptămâni pentru a putea participa la cea de-a 33-a ediţie a festivalului.

Biletele pentru multe dintre proiecţiile programate în cele zece zile de festival s-au epuizat.

''Faptul că în această perioadă plină de provocări aţi găsit o modalitate de a onora filmele şi de a vă bucura de vizionarea lor pe marele ecran reprezintă o sursă de inspiraţie pentru mine şi pentru cineaşti din diverse colţuri ale lumii'', a declarat Christopher Nolan, regizorul peliculei ''Tenet'', într-un mesaj înregistrat, difuzat în cadrul ceremoniei de deschidere.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Decizia de a organiza festivalul subliniază un progres relativ spre o viaţă post-COVID în Japonia şi în alte ţări asiatice, în timp ce în Statele Unite şi Europa, creşterea numărului de infectări impune noi perioade de izolare la domiciliu.

În timp ce Hollywood-ul face eforturi să supravieţuiască, filmul japonez de animaţie ''Demon Slayer'' a doborât recorduri de încasări în cinematografele locale după ce guvernul a permis recent sălilor de cinema să se redeschidă la capacitate integrală.

Directorul festivalului, Hiroyasu Ando, a precizat că organizatorii s-au frământat mult timp neştiind ce decizie să ia după ce multe festivaluri internaţionale au fost anulate sau restrânse la evenimente online. Întrucât pandemia a cunoscut un regres în Japonia, iar cinematografele au fost redeschise, aceştia au decis să continue şi să dea o dovadă de curaj prin ''puterea artelor'', a declarat Hiroyasu Ando.

Organizatorii au făcut însă o concesie importantă în contextul pandemiei, renunţând la cele mai multe dintre secţiunile competiţionale din cauza lipsei unui juriu în persoană cu membri din străinătate. În schimb, 32 dintre filmele proiectate până pe 9 noiembrie vor concura pentru un premiu al publicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.