Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional din Granada va debuta la finalul lunii iunie

romanticfm.ro
top muzical

Cea de-a 69-a ediţie a Festival Internacional de Granada va debuta pe 25 iunie, zi în care va avea loc primul concert de muzică clasică cu public organizat în Spania după ridicarea măsurilor stricte impuse în contextul pandemiei, informează El Pais.

Evenimentul este programat să aibă loc la catedrala din oraşul andaluz. Orchestra şi Corul Ciudad de Granada vor interpreta „Recviem”, de Mozart, dirijate de Andrea Marcon, potrivit news.ro.

Citește și: PARADOX. Secretat de stat în Ministerul Sănătăţii: În plină pandemie, în România au murit mai puţini oameni decât în anii precedenţi

Nu este încă stabilit câtor oameni le va fi permis accesul în catedrală, acest lucru va depinde de normele în vigoare la data respectivă.

După acest concert, festivalul va lua o pauză de câteva zile şi va fi reluat în formatul obişnuit pe 9 iulie. El va avea loc până pe 26 iulie, potrivit unui anunţ făcut de directorul Antonio Moral într-o conferinţă de presă susţinută miercuri după-amiază.

El a spus că nicio clipă echipa nu s-a gândit să anuleze festivalul şi că, în acest moment, doar trei festivauri de gen sunt încă în programul anului: cel din Granada, Festivalul de operă „Rossini” din Pesaro (Italia) şi cel din Salzburg (Austria).

Citește și: SUA, lovitură pentru China: 'Nu putem permite ca ameninţări străine să prindă rădăcini la bursele noastre'. Ce proiect de lege a aprobat Senatul

Programul Festivalului din Granada a fost adaptat situaţiei actuale. „Credem că festivalul este viabil începând cu a Faza 3, în timpul căreia vor putea fi organizate concerte cu public până la 50% din capacitate şi cu maxim 800 de persoane”.

Scena principală a festivalului este Palatul Carlos V din incinta Alhambra, în aer liber, unde vor fi montate scaune, astfel că spaţiul va putea fi modificat uşor.

Organizatorii au decis ca anul acesta medalia de onoare să revină sistemului sanitar spaniol, reprezentat de oficialii din Granada.

Citește și: Avertisment SUMBRU: 'Europa trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus. Nu este momentul să vă relaxaţi complet'

Majoritatea artiştilor invitaţi la ediţia 2020 a festivalului, 70%, sunt spanioli.

Festivalul din Granada a avut loc prima dată în 1883, sub numele Los conciertos del Corpus. În 1952, numele i-a fost schimbat în Festival Internacional de Música y Danza de Granada, cunoscut acum ca Festival Internacional de Granada. A fost suspendat în 1920, din cauza crizei, apoi în 1938, din cauza Războiului civil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.