Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional 'Duo Majura' - ediţia a treia, între 13 şi 23 octombrie

wondatunes.com
jazz

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional "Duo Majura", care cuprinde recitaluri de muzică clasică şi jazz destinate melomanilor, dar şi publicului larg, se va desfăşura în perioada 13-23 octombrie.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, festivalul aduce în atenţia audienţei duo-uri pianistice şi vocale, alcătuite atât din artişti consacraţi la nivel internaţional, cât şi din copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 şi 22 de ani, aflaţi la început de carieră muzicală.

Evenimentele vor avea loc la Ateneul Român, Opera Naţională Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Nicolae Minovici (Muzeul Municipiului Bucureşti), Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (UNMB), dar şi în şcoli, restaurante şi cafenele din Capitală.

Primele zile ale festivalului vor fi dedicate recitalurilor susţinute în şcoli, muzee, biblioteci, cafenele, pe scena Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti sau în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti de către elevii Şcolii de Artă ArioDante, dar şi de studenţi de la secţia canto a UNMB aflaţi la prima participare într-un astfel de festival unic atât prin specificul său, cât şi prin anvergură.

Jazz-ul va da startul artiştilor consacraţi în prima zi a săptămânii cu Jezebel, pe 17 octombrie, la Clubul Ţăranului Român - La Mama, urmat de recitalul de duo pianistic Alexandru Burcă & Cătălin Răducanu, în data de 18 octombrie, la UNMB.

Gala "Suzana Szorenyi" va avea loc, pe 19 octombrie, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi va aduce în atenţia publicului două ansambluri de duo: unul de lied, format din George Vîrban (tenor) & Miriam Draşovean (pian), şi altul pianistic (patru mâini şi două piane), alcătuit din Johannes Gugg & Tereza Kalabova, laureaţi cu Premiul I la ediţiile precedente ale Concursului Internaţional de Duo "Suzana Szorenyi", informează Agerpres.

În penultima zi a festivalului, pe 22 octombrie, la Ateneul Român, mezzosoprana Ruxandra Donose, alături de pianistul Sergiu Tuhuţiu, va susţine un recital extraordinar de lieduri, cuprinzând lucrări de referinţă din literatura muzicii germane, franceze şi româneşti.

Festivalul Internaţional "Duo Majura" se va încheia în data de 23 octombrie, la Ateneul Român, cu regalul pianistic oferit de Florian Mitrea & Alexandra Văduva, care va include opusuri mai puţin cunoscute publicului, dar şi lucrări aparţinând lui Rahmaninov sau Ravel.

Programul complet al Festivalului Internaţional "Duo Majura" poate fi regăsit pe pagina website a festivalului - https://festival.majura.ro/.

Organizat de Asociaţia "Majura Christ", Festivalul Internaţional "Duo Majura" este un proiect cofinanţat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, în cadrul sesiunii de finanţare "Bucureşti afectiv - 2022".

Asociaţia "Majura Christ" este o organizaţie non-profit cu activitate cultural-artistică, civică şi umanitară. Proiectele desfăşurate de asociaţie se adresează publicului larg, scopul acestora fiind de a crea o punte de legătură între iubitorii de artă şi cultură şi marii muzicieni din ţară şi din străinătate, şi îşi doresc să ofere, în acelaşi timp, oportunităţi tinerilor artişti muzicieni de a se afirma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.