Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul internaţional 'Opera Nights' revine în perioada 28-31 iulie la Castelul Corvinilor din Hunedoara

castelul-corvinilor

Festivalul internaţional "Opera Nights" revine cu o serie de patru spectacole ce sunt programate în perioada 28-31 iulie la Castelul Corvinilor din Hunedoara, Teatrul ID Sîrbu din Petroşani şi curtea interioară a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, organizatorul manifestării culturale.

"Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale organizate de Consiliul Judeţean Hunedoara revine în acest an cu o ediţie cu totul specială! Patru spectacole de înaltă ţinută vor fi organizate în trei localităţi ale judeţului, în locaţii speciale, oferind astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de operă să asiste la punerea în scenă a unor capodopere ale culturii", a informat joi CJ Hunedoara, potrivit Agerpres.ro.

Festivalul va începe pe 28 iulie, la Petroşani, cu musicalul "My Fair Lady", de Frederik Loewe şi va continua pe 29 iulie, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cu opera "Rigoletto", de Giuseppe Verdi.

În acelaşi loc va fi prezentat, pe 30 iulie, spectacolul "Cavalleria Rusticana", de Pietro Mascagni, festivalul urmând să se încheie pe 31 iulie cu "Traviata", de Verdi, pe o scenă amenajată în curtea interioară a clădirii CJ Hunedoara, din Deva.

"În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să reîntâlnească nume de referinţă din muzica clasică şi de operă din ţară şi străinătate. Ansamblul orchestră-balet-cor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet 'Oleg Danovski' din Constanţa, condus de dirijori din Tokyo, Bucureşti şi Constanţa, va acompania soliştii din Tokyo, Bucureşti, Braşov şi Constanţa. Directoarea artistică a festivalului este soprana Daniela Vlădescu", a precizat sursa citată.

Evenimentul este organizat cu sprijinul instituţiilor culturale din subordinea CJ Hunedoara.

Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.