Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Lollapalooza a atras sute de mii de iubitori ai muzicii în oraşul Chicago

TravelJapanBlog.com
festival concert

Câteva sute de mii de iubitori ai muzicii din Statele Unite s-au reunit în centrul oraşului Chicago pentru a asista weekendul trecut la festivalul Lollapalooza, la care au participat artişti cunoscuţi din genuri muzicale diverse - rap, electronic, pop şi hip-hop - precum Wiz Khalifa, Lorde şi Chance the Rapper, informează Xinhua şi AGERPRES.

Lollapalooza este unul dintre cele mai renumite festivaluri muzicale din Statele Unite, a cărui durată a fost extinsă în acest an la patru zile pentru a aloca mai mult spaţiu talentelor emergente, care şi-au prezentat muzica alături de headlineri cunoscuţi în lumea întreagă.

Ediţia 2017 a fost însă întreruptă de ploi torenţiale, care au determinat şi o scurtă evacuare a participanţilor la festival, în urma căreia zeci de mii de spectatori au rămas blocaţi în centrul oraşului Chicago. Unii dintre ei, care au venit la festival din suburbiile oraşului Chicago, au descris pe reţelele sociale experienţa neplăcută prin care au trecut în momentul în care organizatorii au decis evacuarea festivalului din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

"În timpul ploii, ne-am ascuns la început sub copaci, dar apoi ei (organizatorii, n.r.) ne-au evacuat şi fiecare a trebuit să îşi caute un adăpost pe unde a putut. Am alergat spre câteva clădiri din apropiere", a dezvăluit Matthew, un tânăr în vârstă de 18 ani care a asistat pentru a cincea oară la Lollapalooza.

Connor, un tânăr venit tot din suburbiile oraşului Chicago, spune că acest festival a fost pentru el un fel "ultim strigăt de bucurie". "Este august, aşadar, mulţi dintre prietenii noştri vor pleca la facultate în următoarele săptămâni. Acesta a fost ultimul strigăt de bucurie pentru noi şi am încercat să ne bucurăm pe deplin", a spus el.

Acelaşi "ultim strigăt de bucurie" înainte de a începe cursurile de la Universitatea Harvard a fost resimţit şi de una dintre fiicele fostului preşedinte american Barack Obama, Malia, care a asistat şi în acest an la festival, alături de câţiva prieteni. Originară din Chicago, ea a fost prezentă şi la ediţiile organizate în ultimii ani.

Weekendul trecut, din cauza sutelor de mii de persoane care au vizitat Chicago, oraşul a suferit serioase blocaje în trafic. Însă beneficiile economice sunt importante, iar potrivit unor estimări, impactul financiar pe care festivalul Lollapalooza îl are asupra oraşului este de peste 140 de milioane de dolari. Au beneficiat în special hotelurile, restaurantele şi cluburile locale.

Lollapalooza a generat încasări de peste 3 milioane de dolari din vânzările de bilete în Grant Park, locul de desfăşurare a festivalului. Bob O'Neill, preşedintele Grant Park Conservancy, spune că festivalul generează "o dezordine temporară", dar evenimentul conduce şi la o serie de ameliorări permanente la nivelul întregului oraş.

"Grand Park este de acum dependent de Lollapalooza", a spus el, într-un interviu pentru presa locală. "Mii de copaci sunt plantaţi, diverse grădini sunt renovate, alte grădini noi sunt create în fiecare an", a adăugat acelaşi responsabil american.

Festivalul va reveni la Chicago în 2018 cu un nou lineup ce va fi anunţat la începutul anului viitor. De asemenea, Lollapalooza a devenit un festival itinerant, cu ediţii ce vor fi organizate în Chile, Brazilia, Argentina, Germania şi, în premieră, Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.