Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Primavera Sound, din Barcelona, revine în 2022, cu două weekend-uri de spectacole (surse)

REUTERS
concert Barcelona

Festivalul de muzică Primavera Sound din Barcelona, unul dintre cele mai cunoscute din Europa, va reveni anul viitor într-o variantă extinsă după ce ediţiile din 2020 şi 2021 au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19, informează joi Reuters care citează două surse apropiate evenimentului, conform agerpres.

În noul format, festivalul se va desfăşura în perioadele 2-5 iunie şi 9-12 iunie 2022 în oraşul din nord-estul Spaniei, dublându-şi astfel perioada obişnuită, şi va include circa 400 de spectacole susţinute inclusiv de artişti importanţi.

Nu a fost luată deocamdată nicio decizie cu privire la eventualitatea în care noul format, cu două weekend-uri de spectacole, va fi menţinut după ediţia din 2022, a declarat una dintre surse.

Organizatorul festivalului nu a dorit să comenteze, notează Reuters.

Pandemia a afectat deosebit de puternic industria divertismentului, marile evenimente cu public, precum concertele şi festivalurile, fiind anulate în întreaga lume.

Acest sector speră însă că actualele campanii de vaccinare şi relaxarea restricţiilor vor permite treptat revenirea la normalitate.

Un semn de speranţă pentru sectorul muribund al evenimentelor muzicale live din Europa îl reprezintă rezultatul unui concert-test organizat în luna martie în Barcelona, la care au luat parte 5.000 de persoane care au realizat teste antigen pentru COVID-19, au purtat măşti dar nu au fost obligate să respecte distanţarea fizică, şi care nu au prezentat ulterior ''niciun semn'' de contagiere. La două săptămâni după un concert toţi participanţii au realizat teste PCR şi ''nu există niciun semn care să sugereze că vreo contagiere a avut loc în timpul evenimentului, ceea ce era obiectul acestui studiu'', după cum a declarat Josep Maria Llibre, medic în cadrul spitalului Germans Trias i Pujol din localitatea Badalona.

Circa 220.000 de persoane au participat la ediţia din 2019 a Primavera Sound. Jumătate dintre acestea au venit la eveniment din afara Spaniei, majoritatea fiind din Marea Britanie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.