Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalului de la Sarajevo va fi prezidat de regizorul francez Michel Hazanavicius

www.tvovermind.com
Michael Hazanavicius

Regizorul francez Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar pentru „The Artist”, va prezida juriul celei de-a 26-a ediţii a Festivalului de la Sarajevo, care va avea loc între 14 şi 21 august, potrivit news.ro.

Citeşte şi: ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

Hazanavicius a debutat în lungmetraj în 1999, cu „Mes amis”, care a fost urmat de „OSS: 117: Cairo, Nest of Spies” şi „OSS: 117: Lost in Rio”, în care l-a distribuit pe Jean Dujardin, protagonist apoi al lungmetrajului „The Artist” (2011), care a fost recompensat cu cinci trofee Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cea mai bună regie” şi „cel mai bun actor în rol principal”.

Următorul film al lui Michel Haznavicius, „The Search”, a fost prezentat la Festivalul de la Sarajevo în 2014, după ce a avut premiera la Cannes.

„Hazanavicius este un autor cunoscut pentru expresia stilistică puternică care reexaminează mereu relaţia cu filmul, cu limbajul şi istoria”, a transmis Mirsad Purivatra, directorul Sarajevo FF.

Cea mai recentă producţie semnată de el, comedia „Le prince oublié”, a fost lansată în Franţa săptămâna trecută. În prezent, el lucrează la un lungmetraj animat bazat pe scrierile lui Jean-Claude Grumberg.

Între cineaştii care au prezidat juriul Festivalului de Film de la Sarajevo se numără Cristi Puiu (2010), Ari Folman (2011), Kornel Mundruczo (2012), Danis Tanovic (2013), Bela Tarr (2014), Călin Peter Netzer (2015), Elia Suleiman (2016), Michel Franco (2017), Asghar Farhadi (2018) şi Ruben Ostlund (2019).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.